Η Velada συγκέντρωσε 1 εκ. ευρώ για να προσφέρει στους λάτρεις του παγκόσμιου φαγητού την καλύτερη τοπική εμπειρία

Τα ταξίδια σε νέους προορισμούς είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσετε διαφορετικές κουλτούρες, να μάθετε νέα έθιμα, να απολαύσετε αυθεντικό φαγητό και να ζήσετε κάτι λίγο διαφορετικό. Για πολλούς ταξιδιώτες, ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού είναι το φαγητό – από την εύρεση του καλύτερου παριζιάνικου κρουασάν μέχρι τα πιο απολαυστικά churros στη Βαρκελώνη και ακόμη και εκείνη την τοπική λιχουδιά που μπορεί να φαίνεται λίγο αμήχανη στην αρχή.

 

Όμως, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρείτε τις καλύτερες, τοπικές εμπειρίες – ειδικά σε πόλεις γεμάτες τουρισμό. Η Ισπανία, για παράδειγμα, είναι ένας από τους πιο επισκέψιμους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και έχει επίσης ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο εγχώριων ταξιδιών. Είναι μια χώρα που σίγουρα έχει κάτι στο μενού για τους ταξιδιώτες καλοφαγάδες και κάθε πόλη έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει – από τη Βαλένθια μέχρι τη Μαδρίτη, τα τοπικά πιάτα είναι αρκετά διαφορετικά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες συχνά πέφτουν σε παγίδες όταν πρόκειται για τη γαστρονομική τους εμπειρία – ελλείψει μιας εφαρμογής ή ενός πόρου που να προσφέρει έναν ειδικό τοπικό οδηγό.

 

Η Velada, που γεννήθηκε στη Μαδρίτη, έχει ως στόχο να προσφέρει κάτι τέτοιο. Η startup μόλις εξασφάλισε 1 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί.

 

Η χρηματοδότηση προσέλκυσε διεθνείς επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδύσεων από τον Jesús Mantas, Global Managing Partner της IBM, και τον Francesco De Rubertis, εταίρο και συνιδρυτή της Medicxi Ventures και πρώην εταίρο της Index Ventures.

 

Η Velada δημιουργήθηκε από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον συνεργάτη της David Martin Suarez (νυν CPO) στη Μαδρίτη, καθώς διαπίστωσαν ότι τους ζητούσαν συνεχώς συστάσεις εστιατορίων από φίλους σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ισπανία και ήθελαν να έχουν μια τοπική γαστρονομική εμπειρία ενώ το έκαναν.

 

Ιδρύθηκε το 2021 και επιλέχθηκε ως ένας από τους δέκα κορυφαίους επιχειρηματίες από το Culinary Action, τον επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων του Βασκικού Κέντρου Μαγειρικής 2021. Η νεοσύστατη επιχείρηση έχει επίσης ήδη λάβει την προσοχή διάσημων σεφ και εμπειρογνωμόνων τροφίμων στην Ισπανία συμπεριλαμβανομένου του Borja Beneyto, συμβούλου της Velada καθώς και του συγγραφέα του Cuaderno Matoses και κάποτε κριτή στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα σεφ The Final Table του Netflix. Επί του παρόντος, μετράει πάνω από 1000 συστάσεις εστιατορίων και έχει 100 χιλιάδες λήψεις από την έναρξή του.

 

Τώρα, με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η Velada σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις και να αρχίσει να συνεργάζεται με εμπορικά σήματα και εστιατόρια για να προσφέρει στους χρήστες της περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο, ενώ στην αυξανόμενη κοινότητα των τοπικών γευσιγνωστών της εφαρμογής θα προσφέρεται συνδρομή για premium υπηρεσίες, όπως υπηρεσία concierge και προσκλήσεις σε αποκλειστικές εκδηλώσεις.

Exit mobile version