Η Vensum συγκεντρώνει 3,8 εκατ. ευρώ για να επαναπροσδιορίσει την τεχνολογία μετατροπής ισχύος

Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2050, σύμφωνα με την έκθεση Global Energy Perspective 2022 της Mckinsey. Ταυτόχρονα, μια σημαντική ποσότητα ενέργειας σπαταλιέται σε θερμότητα λόγω των απωλειών ισχύος της μετατροπής.

 

Η φινλανδική νεοφυής εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας Vensum έχει αναπτύξει μια λύση που μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από το 50% της σπατάλης ενέργειας βελτιώνοντας τις απώλειες μετατροπής από 7-10% σε 3-5%, δημιουργώντας μια ισχυρή λύση για τη μείωση της χρήσης ενέργειας σε κλίμακα.

 

Η Vensum ανακοινώνει γύρο χρηματοδότησης ύψους 3,8 εκατ. ευρώ Seed για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μετατροπής ισχύος της. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Lifeline Ventures, ενώ συμμετείχαν οι Grid.vc, Harjavalta Oy και Business Finland.

 

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και δοκιμή της τεχνολογίας της Vensum Power, εκτός από νέα πιλοτικά έργα και την ανάπτυξη προϊόντων. Επιπλέον, η εταιρεία θα επεκτείνει τους ερευνητικούς και μηχανολογικούς πόρους της. Η χρηματοδότηση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει δάνειο Ε&Α ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση βαθιάς τεχνολογίας ύψους 400 χιλ. ευρώ από την Business Finland.

 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε αυτή τη χρηματοδότηση και προωθήσαμε την τεχνολογία μας για να επιτρέψουμε μια επανάσταση στη μετατροπή ενέργειας”, λέει ο Peter Nisula, διευθύνων σύμβουλος της Vensum Power. “Η ολιστική προσέγγισή μας για την κατανόηση και τον επαναπροσδιορισμό της τεχνολογίας μετατροπής ισχύος μας κάνει να ξεχωρίζουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τους επενδυτές μας για να φέρουμε σύντομα στην αγορά τη νέα μας λύση”.

 

Οι μετατροπείς ισχύος ελεγχόμενοι από λογισμικό της Vensum, που ιδρύθηκαν το 2018, αποτελούν μια νέα πρωτοποριακή προσέγγιση στη μετατροπή ισχύος, παρέχοντας έως και τρεις φορές περισσότερη ισχύ από την ίδια επιφάνεια και δίνοντας την ίδια ισχύ σε έως και 65% μικρότερες συσκευασίες.

 

Η μέγιστη απόδοση της τεχνολογίας και οι ελάχιστες απώλειες ενέργειας είναι πολύτιμες σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, όπως τα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου η μετατροπή ισχύος μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό λόγω της κυμαινόμενης ηλιακής ακτινοβολίας και του διαφορετικού εύρους τάσης εισόδου/εξόδου και των ρευμάτων φορτίου. Η τεχνολογία της Vensum έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών στη βιομηχανία ενέργειας, από σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως αποδοτικές αποθήκες ενέργειας, αρχιτεκτονικές μικροδικτύων συνεχούς ρεύματος και βελτίωση των συστημάτων αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

 

Η τεχνολογία αιχμής της Vensum είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων, εξαιρετικά εστιασμένων προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης. Η καινοτόμος τεχνολογία τους προσφέρει ταχύτερες ταχύτητες μεταγωγής, χαμηλότερες απώλειες ενέργειας, καλύτερη κλιμάκωση και αξιοπιστία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και σημαντικά μικρότερο μέγεθος συσκευής.

Exit mobile version