Η VonWood συγκεντρώνει 2,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας εμπορίας ξύλου

Η βιομηχανία ξυλείας αποτελεί μέρος των ευρωπαϊκών κατασκευών εδώ και αιώνες. Στην πραγματικότητα, το ξύλο είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποιούμε για να διαμορφώσουμε και να οικοδομήσουμε το περιβάλλον μας. Είναι επίσης ένα από τα πιο ανθεκτικά που υπάρχουν – είναι πιο βιώσιμο από το σκυρόδεμα ή τον χάλυβα και μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 στις κατασκευές.

 

Ενώ η βιομηχανία ξυλείας μπορεί να είναι ένας βετεράνος χώρος, έχει μείνει πίσω όσον αφορά την ψηφιοποίηση και είναι ένας αρκετά κατακερματισμένος χώρος. Στόχος της VonWood με έδρα το Άμστερνταμ είναι να το αλλάξει αυτό. Η ομάδα μόλις συγκέντρωσε 2,7 εκατ. ευρώ σε μια επένδυση υπό την ηγεσία της Peak, του Dutch Founders Fund, της Keen και ορισμένων στρατηγικών εταίρων.

 

Στη βιομηχανία ξυλείας, υπάρχουν πολλοί κρίκοι στην αλυσίδα μεταξύ του πριονιστηρίου που κόβει το δέντρο σε σανίδες και των επιχειρήσεων που επεξεργάζονται την ξυλεία στα τελικά τους προϊόντα, όπως οι εισαγωγείς, οι έμποροι, οι αντιπρόσωποι και άλλοι. Και κάθε κρίκος πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην. Το ενδιάμεσο εμπόριο ανεβάζει την τιμή του ξύλου, καθιστώντας την αγορά του προϊόντος ακριβότερη από ό,τι χρειάζεται. Συνδέοντας απευθείας τους αγοραστές και τους πωλητές ξύλου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η VonWood προσφέρει μεγαλύτερη εικόνα της προσφοράς και της ζήτησης, μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού και υψηλότερες αποδόσεις.

 

Η VonWood, που ιδρύθηκε το 2022 από τους David de Jong και Minck Hermans, καθιστά τις διαδικασίες στη βιομηχανία ξυλείας πιο έξυπνες και πιο βιώσιμες.

 

Η πλατφόρμα με έδρα το Άμστερνταμ παρέχει εικόνα της προέλευσης, της ποιότητας και της βιωσιμότητας του ξύλου. Εκτός από τη συμβατική αναφύτευση ξύλου εγκεκριμένου κατά FSC, αντισταθμίζουν επιπλέον κάθε συναλλαγή στην πλατφόρμα φυτεύοντας νέα δέντρα.

 

Τώρα, με αυτή τη νέα χρηματική ώθηση, η νεαρή startup σχεδιάζει να αναπτύξει την εταιρεία και να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα.

Exit mobile version