Η βρετανική startup Shop Circle συγκεντρώνει 120 εκατ. δολάρια για την επέκταση των εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Shop Circle, μια νεοφυής επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρει εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και προγράμματα συμβουλευτικής για την ενίσχυση των πωλήσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Έχει συγκεντρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τη σουίτα προϊόντων της.

Η βρετανική νεοφυής επιχείρηση Shop Circle έχει αναπτύξει μια σουίτα εργαλείων για το back-end και την εξυπηρέτηση των πελατών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρόσφατα εγκαινίασε επίσης ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής τεχνολογίας με βάση τα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και “υπερ-εξατομικευμένες γνώσεις βάσει δεδομένων”, η Shop Circle βοηθά τις μάρκες να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τη μετατροπή των επισκέψεων στον ιστότοπο σε πωλήσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

Η Shop Circle ιδρύθηκε το 2021 από τους επιχειρηματίες Luca Cartechini και Gian Maria Gramondi και η ηγετική ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες με εμπειρία στις Amazon, Shopify, Uber και κορυφαίες μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η νεοφυής επιχείρηση έχει αναφέρει 360 τοις εκατό ανάπτυξη από έτος σε έτος.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει αντλήσει 120 εκατομμύρια δολάρια από τον γύρο χρηματοδότησης Series A, έναν συνδυασμό χρηματοδότησης με ίδια κεφάλαια και χρέος. Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία των 645 Ventures και 3VC και περιλαμβάνει τις QED Investors και Nfx, καθώς και πιστωτική γραμμή από την i80 Group.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του γύρου χρηματοδότησης Series A, ο οποίος θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να επεκτείνουμε τη σουίτα εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου”, αναφέρει η Cartechini. “Το όραμά μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα για τις μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου, παρέχοντάς τους την απαραίτητη τεχνολογία για να διαπρέψουν στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά”.

“Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Luca, την Gian Maria και ολόκληρη την ομάδα της Shop Circle, καθώς η αφοσίωσή τους στη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τους εμπόρους ταιριάζει με αυτό που αναζητούμε στους επιχειρηματίες της 3VC. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους συνοδεύσουμε στο ταξίδι τους, αναμένοντας αξιοσημείωτη επιτυχία στο μέλλον”, λέει ο Peter Lasinger, εταίρος και ιδρυτής της 3VC.

Exit mobile version