Η WeSky συγκεντρώνει 1,1 εκατ. ευρώ για να φέρει ελαφρύτερα φορτία στους ουρανούς με το σύστημα φόρτισης στο κάθισμα

Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας αερομεταφορών WeSky βελτιώνει τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πτήσης με το ελαφρύ σύστημα ηλεκτρονικών καμπίνας της. Η χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ θα τροφοδοτήσει τις δοκιμές και θα επεκτείνει τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η λιθουανο-βρετανική τεχνολογική startup εταιρεία αερομεταφορών WeSky βελτιώνει τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πτήσης αναπτύσσοντας το δικό της σύστημα ηλεκτρονικής καμπίνας. Λόγω του μικρού βάρους του προϊόντος επαναφόρτισης, μειώνοντας το συνολικό βάρος της καμπίνας, θα μειωθεί η συνολική κατανάλωση καυσίμων.

Η νεοφυής επιχείρηση, που ιδρύθηκε από τον Vytis Petrusevičius, συγκέντρωσε χρηματοδοτικό γύρο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Ο γύρος περιλαμβάνει επενδύσεις από την Coinvest Capital, την Baltic Sandbox Ventures, τους υφιστάμενους επενδυτές Notarc Management Group και μια κοινοπραξία αγγέλων. Η νέα χρηματοδότηση θα τροφοδοτήσει τις δοκιμές σε λειτουργικά αεροσκάφη έως το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα δει τις διεθνείς προσπάθειες πωλήσεων να επεκτείνονται.

“Η ποικιλόμορφη διεθνής σύνθεση της ομάδας ειδικών και επενδυτών της WeSky ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική φιλοδοξία της Coinvest Capital να αξιοποιήσει τη διεθνή τεχνογνωσία και τους έμπειρους επιχειρηματικούς αγγέλους πέραν του λιθουανικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων”, αναφέρει η Viktorija Trimbel, διευθύνουσα σύμβουλος της Coinvest Capital.

Υπάρχουν επίσης μερικές νέες προσθήκες στο διοικητικό συμβούλιο της WeSky, καθώς ο Paul Johnson, πρώην ιδιοκτήτης της Tenencia Aerospace Design, παίρνει θέση στο τραπέζι, φέρνοντας μαζί του πλούσια εμπειρία στην ανάπτυξη, πιστοποίηση και κατασκευή συστημάτων αεροηλεκτρονικής. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει επίσης ο επικεφαλής επενδυτής-άγγελος, Šarūnas Račkauskas, ο οποίος πιστεύει ότι η καινοτομία της WeSky θα αποτελέσει “θετικό σοκ” για τους γίγαντες της παγκόσμιας αεροπορίας.

“Η λύση της WeSky υπογραμμίζει το μετασχηματιστικό δυναμικό της βαθιάς τεχνολογίας στην αναμόρφωση των παραδοσιακών βιομηχανιών. Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας και η στρατηγική καινοτομία της εταιρείας είναι έτοιμα να βελτιώσουν σημαντικά τη διαχείριση της ενέργειας κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ελπίζουμε ότι η εμπειρία του ιδρυτή στον κλάδο, σε συνδυασμό με τη στρατηγική υποστήριξη της κοινοπραξίας των επενδυτών μας, θα ωθήσει την WeSky σε έναν εξέχοντα παγκόσμιο παίκτη στον κλάδο των αερομεταφορών”, λέει ο Andrius Milinavičius, γενικός εταίρος της Baltic Sandbox Ventures.

 

 

Exit mobile version