H Wingcopter συγκεντρώνει 40 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την υπηρεσία διανομών με drone

Η παράδοση και η εφοδιαστική με ηλεκτρικά drone είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για την ικανοποίηση των απαιτήσεων για γρήγορη παράδοση, βιώσιμες μεταφορές και μεταφορά αγαθών και προϊόντων σε δυσπρόσιτες περιοχές. Τα ηλεκτρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου μπορούν να αντικαταστήσουν τους τρόπους μεταφοράς που επιβαρύνουν τον άνθρακα, όπως οι μοτοσικλέτες, τα φορτηγά και τα ελικόπτερα, και να συμβάλουν στη μετάβαση σε μια πιο πράσινη παγκόσμια οικονομία.

 

Είναι ένας τομέας που η ΕΕ έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη βιωσιμότητα. Σήμερα, η γερμανική νεοφυής επιχείρηση Wingcopter εξασφάλισε υποστήριξη ύψους 40 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU της e Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του παραθύρου βιώσιμων υποδομών.

 

Η επένδυση της ΕΤΕπ έρχεται παράλληλα με την υπάρχουσα χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές που περιλαμβάνουν τους ομίλους REWE Group, ITOCHU, Xplorer Capital και τον επενδυτικό βραχίονα Expa του συνιδρυτή της Uber, Garrett Camp.

 

Η Wingcopter, που ιδρύθηκε το 2017, κατασκευάζει μη επανδρωμένα, αμιγώς ηλεκτρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παράδοσης και παρέχει επίσης υπηρεσίες παράδοσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με εξειδίκευση στη βελτίωση των ιατρικών αλυσίδων εφοδιασμού και της εφοδιαστικής επειγόντως αναγκαίων αγαθών.

 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Wingcopter μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κατακόρυφα, ενώ πετούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μεγάλες αποστάσεις όπως ένα αεροπλάνο, χωρίς να χρειάζονται ακριβή υποδομή. Μπορούν να μεταφέρουν έως και 5 κιλά και να καλύψουν αποστάσεις έως και 100 χιλιομέτρων. Λειτουργώντας με καθαρή ενέργεια από μπαταρία, η ομάδα Wingcopter, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Αεροναυτικής Έρευνας ZAL Center of Applied Aeronautical Research GmbH με έδρα το Αμβούργο, αναπτύσσει επί του παρόντος ένα πράσινο σύστημα ενέργειας υδρογόνου για την τροφοδοσία των drones της Wingcopter για ακόμη μεγαλύτερους χρόνους πτήσης.

 

Οι καινοτόμοι με γνώμονα τον αντίκτυπο χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για ανθρωπιστικά έργα, αποδεικνύοντας τον βαθύ κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η τεχνολογία, καθώς και τα περιβαλλοντικά οφέλη.

 

Επί του παρόντος, τα αεροσκάφη της Wingcopter παραδίδουν αγαθά στο πλαίσιο διαφόρων εμπορικών και ανθρωπιστικών έργων μικρής κλίμακας, όπως στο Μαλάουι, όπου σε ένα κοινό έργο με τη UNICEF και την Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH για λογαριασμό του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (BMZ) τα drones της Wingcopter παραδίδουν φάρμακα και ιατρικές προμήθειες που σώζουν ζωές σε αγροτικές κοινότητες σε δυσπρόσιτες περιοχές.

 

Το Wingcopter 198 αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι, όταν η Wingcopter θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη νότια Έσση για να δοκιμάσει τις δυνατότητες μεταφοράς κατά παραγγελία ειδών παντοπωλείου και άλλων καταναλωτικών αγαθών – δίνοντας στην τεχνολογία ένα εμπορικό στοιχείο. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του τοπικού εφοδιασμού στις αγροτικές γερμανικές κοινότητες μέσω μιας βιώσιμης υπηρεσίας παράδοσης και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης. Χρηματοδοτείται από το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών.

 

Με τη νέα αυτή χρηματοδότηση, η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγή του εμβληματικού μοντέλου Wingcopter 198, θα επεκτείνει τις υπηρεσίες παράδοσης στην Ευρώπη και στο εξωτερικό και θα επιταχύνει τις προσπάθειες καινοτομίας της εταιρείας.

Exit mobile version