Η Zeedz συγκεντρώνει χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων για το παιχνίδι καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής

Η Zeedz λανσάρει ένα παιχνίδι με σκοπό την καταπολέμηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη χρηματοδότηση παγκόσμιων πράσινων έργων.

Σήμερα, η εταιρεία παιχνιδιών Zeedz ανακοίνωσε την εξασφάλιση 1 εκατομμυρίου δολαρίων Seed και την κυκλοφορία του δωρεάν παιχνιδιού Zeedz στα καταστήματα εφαρμογών Android και iOS σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο παιχνίδι με σκοπό το παιχνίδι όπου οι παίκτες καταπολεμούν τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συλλέγοντας πλάσματα εμπνευσμένα από φυτά, ή Zeedles.


Σούπερ χαριτωμένα γραφικά. Εικόνα: Zeedz.
Τα διαφορετικά Zeedles απαιτούν συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, προτρέποντας τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν εκπαιδευτικούς πόρους στο παιχνίδι για να μάθουν για τις κλιματικές ζώνες και χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση των εκπομπών.


Το παιχνίδι διδάσκει τους παίκτες για την κλιματική αλλαγή. Εικόνα: Zeedz.
Καθώς τα Zeedles εκκολάπτονται και μεγαλώνουν, εξελίσσονται με βάση τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο και τη φροντίδα των χρηστών, επιτρέποντας στους παίκτες να δουν τον άμεσο αντίκτυπο που έχει ο καιρός στα πλάσματά τους.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να οδηγήσουν τα Zeedles στη μάχη και να πολεμήσουν τους εχθρούς που στέλνει ο κακός άρχοντας CO the 2nd.

Η επένδυση έγινε με επικεφαλής τους πανελίστες του γερμανικού Shark Tank, Die Hohle der Lowen, το οποίο περιλαμβάνει αξιόλογους επιχειρηματίες και επενδυτές όπως οι Carsten Maschmeyer, Tillman Schulz και Dagmar Wöhrl.

Η Zeedz είναι η μόνη startup στην ιστορία του show που έκλεισε ομόφωνη χρηματοδότηση και από τους πέντε διάσημους κριτές. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στην κλιμάκωση και την προώθηση του παιχνιδιού σε ένα παγκόσμιο κοινό, προωθώντας την ευρεία ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Μια έκδοση NFT είναι επίσης διαθέσιμη για τους παίκτες, καθώς και φυσικές κάρτες συναλλαγών για προπαραγγελία.

Το 10% των κερδών της εταιρείας και το 50% όλων των κερδών του Marketplace χρηματοδοτούν πράσινα έργα σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τον εταίρο βιωσιμότητας της Zeedz, The Gold Standard.

Ο Carsten Maschmeyer, μέλος του πάνελ του Die Hohle der Lowen, μοιράστηκε: “Το παιχνίδι είναι ένα από τα σημαντικότερα του παιχνιδιού:

“Η Zeedz φέρνει επανάσταση στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών για καλό σκοπό. Είναι το πρώτο παιχνίδι του είδους του που παράγει οικονομικές συνεισφορές για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και έχει σαφή πρόθεση να ευαισθητοποιήσει για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Συνδυάζει τις προκλήσεις του παιχνιδιού με τα καιρικά φαινόμενα του πραγματικού κόσμου. Αυτό μας ενθουσίασε αμέσως τους κριτές”.

Exit mobile version