Η σημερινή εμπειρία του εστιατορίου είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από λίγα χρόνια. Από την επιλογή του εστιατορίου, την κράτησή του, τον έλεγχο του μενού, την παραγγελία, την πληρωμή κ.ο.κ., η εμπειρία έχει πλέον μια εγγενή ψηφιακή πινελιά. Κάνουμε κράτηση μέσω του κινητού μας, παραγγέλνουμε με κωδικούς QR και τα ίδια τα εστιατόρια διαχειρίζονται τα πράγματα από ένα ψηφιακό περιβάλλον.
Οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας εστιατορίων Zenchef καινοτομούν σε αυτόν τον τομέα από το 2011 και τώρα τους σερβίρεται μια νόστιμη επενδυτική συμφωνία.
Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι ανακοίνωσε την επένδυση άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ από την PSG Equity (“PSG”), μια εταιρεία ανάπτυξης μετοχικού κεφαλαίου που συνεργάζεται με εταιρείες λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους και στην οικοδόμηση κλίμακας σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Με την υποστήριξη της PSG, η διοικητική ομάδα της Zenchef στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της στην Ευρώπη, κυρίως μέσω μιας βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης και με την ανάπτυξη νέων προϊόντων B2B και B2C για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον τομέα της τεχνολογίας εστιατορίων.
Ιδρύθηκε από τους Xavier και Thomas Zeitoun και τον Julien Balmont στις πρώτες ημέρες της παγκόσμιας ψηφιακής εξαγοράς, το 2011, και σήμερα η Zenchef είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στον χώρο των εστιατορίων. Η scaleup προσφέρει ένα σύνολο καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που διευκολύνουν τόσο τη βελτιωμένη εμπειρία των πελατών όσο και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών στο front-of-house.
Χρησιμοποιώντας το σύστημα, τα εστιατόρια μπορούν να ελέγχουν όλες τις λειτουργίες τους στο μέτωπο του σπιτιού (διαχείριση κρατήσεων και χώρων, διαχείριση ιστοτόπων και ψηφιακών μενού, δραστηριότητες μάρκετινγκ, click and collect, πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων) από μια ενιαία πλατφόρμα, ενώ παράλληλα κατέχουν τα δεδομένα τους. Η ύπαρξη όλων αυτών των λύσεων σε μια ολοκληρωμένη και περιεκτική πλατφόρμα βοηθά τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να αυξήσουν την πληρότητα, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες μάρκετινγκ, οδηγώντας σε καλύτερα κέρδη.
Σίγουρα ήταν μια συναρπαστική διαδρομή για τους καινοτόμους του εστιατορίου, οι οποίοι έχουν πλέον διαχειριστεί σχεδόν 50 εκατομμύρια κρατήσεις για τους συνεργάτες τους, καταλήγοντας με περίπου 170 εκατομμύρια πελάτες εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 42 εκατομμυρίων το 2021.
Η Zenchef δραστηριοποιείται επίσης πλέον σε περισσότερες από 15 χώρες, με ηγετική θέση στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία, υποστηρίζοντας πάνω από 7000 εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 180 σεφ με αστέρια Michelin, όπως οι Anne-Sophie Pic, Yannick Alléno ou Alain Passard, καθώς και μεγάλους ομίλους εστιατορίων όπως οι Groupe Bertrand, Del Arte, Ninkasi και La Criée.
Τώρα, η φιλόδοξη ομάδα θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί. Αυτό το επιτυγχάνουν αναπτύσσοντας νέους πελάτες B2B και B2C στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ανάπτυξης που επικεντρώνεται στη συνεχή καινοτομία που ενισχύει τη θέση τους στην αγορά.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της, η Zenchef εξαγόρασε και ενσωμάτωσε πέρυσι τη νεοφυή επιχείρηση Billee, η οποία επέτρεψε το λανσάρισμα του Zenchef Pay – μιας λύσης πληρωμών μέσω κινητού για λογαριασμούς εστιατορίων. Αυτό το φθινόπωρο, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη δική της εφαρμογή για κινητά πελατών. Αφιερωμένη στους καλοφαγάδες, αυτή η δωρεάν εφαρμογή θα τους επιτρέπει να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα περισσότερων από 1.500 εστιατορίων στο Παρίσι και να κάνουν κρατήσεις. Θα περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες που έχουν ως στόχο να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο ευχάριστη, όπως υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού, θεματικές κατατάξεις εστιατορίων, κριτικές και πολλές άλλες λειτουργίες.
Αυτή η νέα επένδυση θα βοηθήσει στην προώθηση αυτών των σχεδίων και η εφαρμογή θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη της Zenchef στην αγορά των καλοφαγάδων, καθώς και για να βοηθήσει τα εστιατόρια να δημιουργήσουν στενότερες σχέσεις με τους πελάτες τους – μια βασική τάση στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας.