Wednesday, June 25, 2025
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Islalink- Fiera: Τα εγκαίνια του project IONIAN και οι επενδύσεις 150+ εκατ. ευρώ στην Ελλάδα (pics)

in THEINSIDER, TOPNEWS, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
Islalink- Fiera: Τα εγκαίνια του project IONIAN και οι επενδύσεις 150+ εκατ. ευρώ στην Ελλάδα (pics)

Άλλη μια σημαντική ξένη επένδυση αποτελεί γεγονός για την Ελλάδα στον τεχνολογικό τομέα.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η Islalink πραγματοποίησε την εκδήλωση των εγκαινίων του υπερσύγχρονου συστήματος μεταφοράς δεδομένων IONIAN στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της, των Ελλήνων Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, Κάρλες Μαρία Κασαχουάνα Παλέτ,  αλλά και εκπροσώπων φορέων από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνίες μήκους 330 χλμ που κατασκευάστηκε από τους Ισπανούς, συνδέει την πόλη της Πρέβεζας με την ιταλική Κρότωνα και συμπληρώνεται από δύο επίγειους δακτυλίους οπτικών ινών –σε συνεργασία με τις Grid Telecom, Nova– οι οποίοι το επεκτείνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Το σύστημα IONIAN έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση, την ποιότητα και την ισχύ της διεθνούς τηλεπικοινωνιακής συνδεσιμότητας της Ελλάδας, και να συμβάλει στο όραμα να καταστεί η χώρα μας ευρωπαϊκός κόμβος δεδομένων, όπως τονίσθηκε.

Περιλαμβάνει 24 ζεύγη οπτικών ινών, καθένα από τα οποία μπορεί να μεταδώσει έως και 15 Tbps, με τη συνολική δυνητική χωρητικότητα να ανέρχεται σε 360 Tbps.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρόθεση από τη μητρική του ισπανικού ομίλου να προxωρήσει σε συνολικές επενδύσεις ύψους άνω των 150 εκατ. ευρώ στη χώρα μας τα προσεχή χρόνια, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί το μέγεθος της συγκεκριμένης.

Η Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφος, με τους Business Development Directors της Islalink, Ricardo Rodrigo και Salvador Martinez και τον Sales Manager της Islalink, Μιχάλη Οικονομάκο

Συνδεσιμότητα υψηλών ταχυτήτων

Ο σκοπός του συστήματος IONIAN, που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία για 6 μεγάλους πελάτες, είναι να εξυπηρετήσει τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Δυτικής Ευρώπης και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του διεθνούς τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Η διαδρομή του καλωδίου, η οποία περνά κυρίως μέσα από τα βαθιά νερά του Ιονίου, έχει επιλεγεί για να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια έναντι ανθρωπογενών κινδύνων.

Τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις σε υποδομές συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων και σε Κέντρα Δεδομένων στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για περισσότερο εύρος ζώνης και εναλλακτικές διαδρομές.

Το υποθαλάσσιο καλώδιο

Η νέα συνδεσιμότητα που προσφέρει το IONIAN ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη και ως εκ τούτου υποστηρίζει την ανάπτυξη υπερ-ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την εξέλιξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε περιφερειακούς κόμβους για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών.

H στρατηγική της Fiera στοχεύει στην παροχή πλήρους ευρυζωνικής οπτικής ίνας μέσω της Inalan σε πάνω από 1,6 εκατ. σπίτια στην Ελλάδα.

«Ευρωπαϊκό hub δεδομένων η Ελλάδα»

«Με μεγάλη χαρά η Ελλάδα υποδέχεται τη νέα επένδυση της Islalink και την υλοποίηση του συστήματος εξαιρετικά υψηλού εύρους ζώνης ΙΟΝΙΑΝ.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του διεθνούς τηλεπικοινωνιακού δικτύου απαιτούν επενδύσεις όπως η συγκεκριμένη και η Ελλάδα ενισχύεται διαρκώς για την κάλυψη της ζήτησης σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου. Ένα σταθερό πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον συνεπάγεται ασφάλεια, αναβάθμιση της θέσης της χώρας στο ανταγωνιστικό διεθνές στερέωμα και φέρνει υψηλότερο επίπεδο ζωής και νέες δυνατότητες για τους πολίτες».
O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Αυτά ήταν τα λόγια του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη από το βήμα της εκδήλωσης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα αυτόν την Μασσαλία στην Γαλλία και δεν έκρυψε πως όταν έγιναν οι πρώτες συγκρίσεις με την Ελλάδα διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα.

Εξέφρασε όμως την ικανοποίηση του διότι το project ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια τριετία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Είναι τιμή μου, που έστω και στη λήξη της θητείας μου προλάβαμε να εγκαινιάσουμε το υπερσύγχρονο σύστημα μεταφοράς δεδομένων της Islalink.

Η επένδυση αυτή είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην προσπάθεια μας να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό hub δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην Ελλάδα πολύ σημαντικές επενδύσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς, ενώ στα επόμενα τρία χρόνια η χώρα μας θα διαθέτει 14 data centers.

Επομένως, η ανάγκη για συνδεσιμότητα αυξάνεται κατακόρυφα και η υποδομή της Islalink είναι υψίστης σημασίας για να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Θα ενώσουμε την Ελλάδα με διάφορες αγορές. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι λαμπρό. Θα έρθουν και άλλα ρεκόρ ξένων επενδύσεων. Θα πω μια παροιμία. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Κάνατε (σ.σ. απευθυνόμενος στα στελέχη της Islalink) το πρώτο βήμα, περιμένουμε και τα επόμενα».

Ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για σκληρή δουλειά από την Ελλάδα, που κατάφερε να προσελκύσει ξένους τεχνολογικούς «κολοσσούς» όπως οι Microsoft, Amazon, Facebook, Google, Digital Realty κ.ά., μίλησε για νέα projects και νέες θέσει εργασίας και διατύπωσε την άποψη ότι το ΙΟΝΙΑΝ θα φέρει νέες επενδύσεις.

Εκφράστηκε επίσης η πεποίθηση ότι η συνεργασία για το υποβρύχιο καλώδιο του Ιονίου θα φέρει πιο κοντά Ελλάδα και Ισπανία και θα δελεάσει περισσότερες ισπανικές εταιρίες για να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας, αν και υπάρχουν ήδη αρκετές που επιχειρούν εδώ.

Η CEO της Islalink, Εσθερ Γκαρσές,  ανέφερε:

«Με το IONIAN, θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στην ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό τηλεπικοινωνιακό κόμβο.

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο καλώδιο μας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς υπερβαίνει κατά 70 φορές την υπάρχουσα χωρητικότητα.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι το IONIAN προσφέρει μια εντελώς εναλλακτική οδό από τα υφιστάμενα καλώδια και παρέχει την πιο ασφαλή διαδρομή, με αποτέλεσμα να προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια στο διεθνές δίκτυο της Ελλάδας».

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Carles Maria Casajuana Palet, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η CEO της Islalink, Esther Garcés, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Islalink, Luis Álvarez Satorre και ο Managing Director της Fiera Infrastructure, Jason Cogley

Ισπανοί και Καναδοί

Ποια είναι η Islalink; Με έδρα τη Μαδρίτη συμπληρώνει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και λειτουργία υποβρυχίων καλωδίων, ως ανεξάρτητος και ουδέτερος πάροχος υποδομής οπτικών ινών.

Έχει εγκαταστήσει πάνω από δύο χιλιάδες εξακόσια χιλιόμετρα υποβρύχιου καλωδίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία 11 επιχειρήσεις προσαιγιάλωσης και είναι αποκλειστικά πάροχος χονδρικής.

Ανήκει κατά 100% στο Καναδικό Επενδυτικό Κεφάλαιο Fiera Infrastructure. Έναν κορυφαίο παγκόσμιο άμεσο επενδυτή υποδομών μεσαίας αγοράς που δραστηριοποιείται σε όλους τους υποτομείς της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων υποδομής, με τοπική παρουσία στο Τορόντο, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και δεσμεύσεις ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (30 Σεπτεμβρίου 2022) και έχει επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία υποδομής σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ΣΔΙΤ.

Πηγή: newmoney.gr

Share1Tweet1Share

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Η σημασία του ευέλικτου branding για μία επιχείρηση

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Μελέτη Deloitte: Η επίδραση της Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην ελληνική οικονομία

    17 shares
    Share 7 Tweet 4
  • 5 από τις καλύτερες ταινίες για επιχειρήσεις και startups που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

December 19, 2023
Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

December 19, 2023
Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

December 19, 2023
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

December 19, 2023
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

December 19, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    426 shares
    Share 170 Tweet 107
  • 5 από τις καλύτερες ταινίες για επιχειρήσεις και startups που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέβασε στο 16% τα επιτόκια

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ