Jack Dorsey και Jay Z επενδύουν 500 Bitcoin για μετατρέψουν το Bitcoin στο κύριο ψηφιακό νόμισμα

Ο CEO του Twitter και Square,  Jack Dorsey και ο ράπερ Jay Z ένωσα τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα ταμείο που ονόμασαν, ₿trust, με στόχο την ανάπτυξη του Bitcoin στην Αφρική και την Ινδία. Το συνολικό κεφάλαιο που έχουν αρχικά διαθέσει ανέρχεται σε 500 bitcoin, δηλαδή $23,6 εκατομμύρια.

Το ₿trust έχει ανακοινώσει πως ψάχνει 3 άτομα για το συμβούλιο και σύμφωνα με την περιγραφή της θέση εργασία ο σκοπός του ταμείου είναι να κάνει το bitcoin το βασικό νόμισμα στο διαδίκτυο.

Η κυβέρνηση την Ινδίας προς το παρόν δηλώνει απρόθυμη να “αγκαλιάσει” αυτή την προσπάθεια με το bitcoin αλλά και οποιαδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα. Ταυτόχρονα μέσω ενός κινήματος το Νέο Δελχί βρίσκεται πολύ κοντά στην λήψη νόμου που απαγορεύει οποιαδήποτε ιδιωτικό κρυπτομόνισμα και με άμεσο στόχο την δημιουργία ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος.

“Παρόλο που η Ινδία θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα στο τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, δεν έχουμε καταφέρει να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του bitcoin με κάποιον ουσιαστικό τρόπο”, αναφέρει ο συνιδρυτής της OnJuno, Varun Deshpande, που αποτελεί μια ψηφιακή τραπεζική πλατφόρμα.

“Η Ινδία ανέκαθεν είχε την δυνατότητα να συμβάλει αλλά πάντα έλλειπαν τα κατάλληλα κίνητρα. Η πρωτοβουλία που παρουσιάζεται τώρα είναι ακόμη πιο σημαντική και παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα στους προγραμματιστές από την μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου για το bitcoin διαμορφώνοντας έτσι το μέλλον των νομισμάτων.”, συνεχίζει.

Η Αφρική από την άλλη και ειδικά η Νιγηρία, έχει πειραματιστεί κατά το παρελθόν με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Το τελευταίο χρόνο μάλιστα πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας μεγαλύτερης από $400 εκατομμύρια κάτι που κατατάσσει την χώρα δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε όγκο συναλλαγών σε bitcoin τα τελευταία 5 χρόνια.

Οι Αφρικανοί που συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα βασίζονται σε αυτά καθώς τους παρέχουν ασφάλεια απέναντι στην υποτίμηση του δικού τους νομίσματος. Στην Νιγηρία οι συναλλαγές με bitcoin έγινε καθημερινότητα κατά την διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων που συντάραξαν την χώρα.  Όταν οι δωρεές στους διαδηλωτές από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ανάγκασαν την κυβέρνηση να κλείσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν για αυτό τον λόγο, οδήγησαν στην έκρηξη των συναλλαγών μέσω bitcoin ως εναλλακτικής λύσης με σκοπό την συνέχιση των δωρεών.

Ο Jack Dorsey, ανέκαθεν ήταν υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και μάλιστα η εταιρία Square που έχει ιδρύσει και υποστηρίξει bitcoin, το τελευταίο χρόνο έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές ύψους $50 εκατομμυρίων σε αξία bitcoin.

Μάλιστα σε μια συνέντευξη του υποστήριξε ότι σκέφτονται σαν ενδεχόμενο να πληρώνουν τους εργαζομένους του Twitter σε bitcoin.

“Η Ινδία έχει το ταλέντο για να αγκαλιάσει το bitcoin. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει μια διεθνής πρώτη είδηση και να προσελκύσει παγκόσμια υποστήριξη από μεγάλους χρηματιστικές και εταιρίες τεχνολογίας”, αναφέρει ο Balaji Srinivasan που είναι επενδυτής.

Ταυτόχρονα στην Κεντρική Τράπεζα της Κένυας αυτή την εβδομάδα θα χρησιμοποιήσουν το bitcoin σαν αποθεματικό νόμισμα για την εξομάλυνση της αστάθειας μεταξύ του Σελίνου Κένυας και του δολαρίου. Το περασμένο χρόνο η Κένυα ήταν μόλις η δεύτερη χώρα μετά την Νιγηρία που υιοθέτησε συναλλαγές με bitcoin στην Αφρική. “H Αφρική θα σηματοδοτήσει το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και ειδικά του bitcoin”, ανέφερε ο Dorsey.

Exit mobile version