Link Building: Γιατί είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη μίας επιχείρησης

Κάθε ψηφιακή επιχείρηση που εφαρμόζει μία στρατηγική βελτίωσης SEO θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι το link building. Πρόκειται για μία διαδικασία που ενισχύει την ορατότητα της ιστοσελίδας σας μέσω ιστοσελίδων τρίτων, χτίζοντας περισσότερα backlinks προς τη δική σας.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν το link building, με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας η καθεμία. Αν και είναι μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία, έχει πολλά οφέλη να προσφέρει. Για να προσθέσετε περισσότερο επαγγελματισμό στη διαδικασία του link building, ακολουθείστε τα παρακάτω tips:

Κρυφά οφέλη του link building για μία επιχείρηση

Όσο περισσότερο επενδύετε στη διαδικασία του link building, τόσο περισσότερο θα αποδίδει. Κάποια από τα μοναδικά οφέλη του link building είναι (i) η ανάπτυξη σχέσεων, (ii) η κίνηση στο website σας μέσω συστάσεων, και (iii) η ανάπτυξη του brand σας.

Οφέλη μίας υγιούς ανάπτυξης links

Πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν αμφιλεγόμενους τρόπους αύξησης της κατάταξης μίας επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης, συχνά αγνοώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η Google. Καλό είναι να θυμάστε, όμως, ότι το link building πρέπει να φανερώνει τους συνδέσμους αναζήτησης που έχετε κερδίσει με τιμιότητα.

Τι να αποφεύγετε όταν αναπτύσσετε link building

Για ένα τέλειο link building, καλό είναι να αποφεύγετε κάποια πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν επιβολή ποινών από τη Google: (i) Μην αγοράζετε ποτέ links. (ii) Αποφύγετε την ανταλλαγή links ή το αμοιβαίο linking. (iii) Μην επιλέγετε directory links χαμηλής ποιότητας.

Πώς να αναπτύσσετε backlinks υψηλής ποιότητας

Για την ανάπτυξη υγιών backlinks, οι experts συνιστούν: (i) να αναζητάτε links πελατών και συνεργατών, (ii) να δημιουργείτε μοναδικά resources, (iii) να δημιουργείτε νέες resource pages, (iv) να αφουγκράζεστε την τοπική κοινότητα, (v) να ανακυκλώνετε κάθε κορυφαίο περιεχόμενο, και (vi) να είστε πιστοί και έντιμοι στη δουλειά σας.

Η ανάπτυξη νέων links απαιτεί δημιουργικότητα. Γι΄αυτόν τον λόγο, πολλές φορές θα χρειαστεί να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Επίσης, θα πρέπει να καταβάλλετε σημαντικές προσπάθειες ανάπτυξης μίας στρατηγικής SEO.

Exit mobile version