Η Logseq συγκέντρωσε 4,1 εκατομμύρια δολάρια στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης από διάφορους αξιόλογους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των CEOs και ιδρυτών εταιρειών όπως η Stripe, η Shopify και η Quora. Η νεοφυής εταιρεία επιχειρεί να δημιουργήσει μια βάση ανοιχτού κώδικα η οποία αρχειοθετεί και αποθηκεύει δεδομένα, μιμούμενη τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σκοπός της Logseq είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων, βοηθώντας ανθρώπους και εταιρείες να συνδυάσουν όλες τις διάσπαρτες σημειώσεις, έρευνες, επισημάνσεις PDF και άλλα στοιχεία που έχουν καταγράψει σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα αποθήκευσης και ανάκτησης πληροφοριών.
Με υποστήριξη γλωσσών σήμανσης υπερκειμένου όπως το Markdown και το Org-mode του Emacs, το Logseq επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν σημειώσεις ή λίστες εργασιών, να ενσωματώνουν σελίδες, να σχολιάζουν σε αρχεία PDF και να δημιουργούν συνδέσμους μεταξύ όλων των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτές, ώστε να δημιουργείται μια ελεύθερη ροή πληροφοριών.
Ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας του Logseq θυμίζει αρκετά αυτόν της wikipedia, αποθηκεύει δεδομένα «όπως ένας ανθρώπινος εγκέφαλος» – ένα γράφημα κόμβων που αποτελείται από μυριάδες διασυνδεδεμένες έννοιες. Υποστηρίζει επίσης την δυνατότητα οπτικοποίησης δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να εκφράζουν συγκεκριμένες εργασίες και υποεργασίες σε ένα γράφημα που δείχνει τη διασύνδεσή τους.
«Οι ερευνητές και οι καταναλωτές βασίζονται ήδη στη Logseq για την αποθήκευση σύνθετων πληροφοριών και προσωπικών CRM (Customer Relationship Management). Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Logseq για να αποθηκεύουν σημειώσεις προκειμένου να καταγράφουν λεπτομερώς αρχεία και ιδέες μετά από ομαδικά Brainstorming και συζητήσεις» δήλωσε σχετικά ο CEO της Loqseq, Tienson Qin.
Η γνώση είναι δύναμη, όμως όταν αυτή η πληροφορία είναι διασκορπισμένη μπορεί να είναι δύσκολο, ακόμη και για το πιο οργανωμένο άτομο να ενώσει τις τελείες και να βγάλει νόημα από όλα αυτά.
Πηγή: startupper.gr