Η λονδρέζικη fintech SumUp προσθέτει 590 εκατομμύρια ευρώ στη φαρέτρα της

Με τη συνολική επένδυση που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα να έχει φθάσει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, η startup πληρωμών αποτιμάται πλέον στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ

Η εταιρεία πληρωμών SumUp με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε 590 εκατομμύρια ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, δίνοντάς της συνολική επιχειρηματική αξία 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο γύρος, ο οποίος αφορούσε συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού, ανεβάζει το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα νέα χρήματα θα επιτρέψουν στην startup να συνεχίσει να χτίζει το οικοσύστημα προϊόντων της, να επεκταθεί σε νέες αγορές και να επιδιώξει εξαγορές προστιθέμενης αξίας.

Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η Bain Capital Tech Opportunities, με συμμετοχή από κεφάλαια που διαχειρίζονται οι BlackRock, btov Partners, Centerbridge, Crestline, Fin Capital και Sentinel Dome Partners.

Με το Block’s Square με έδρα τις ΗΠΑ και το Zettle του PayPal μεταξύ των ανταγωνιστών, η startup λειτουργεί σε 35 χώρες και τώρα χρησιμοποιείται από πάνω από 4 εκατομμύρια SMBs, ανέφερε η εταιρεία.

Η σούπερ εφαρμογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που ιδρύθηκε το 2012 για να βοηθήσει τους μικρούς εμπόρους να ξεκινήσουν, να διευθύνουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέσω μιας δίκαιης, εύκολης και αξιόπιστης λύσης πληρωμών, προσφέρει στους εμπόρους δωρεάν επαγγελματικό λογαριασμό και κάρτα, ηλεκτρονικό κατάστημα και λύση τιμολόγησης.

Μιλώντας για τη νέα έγχυση μετρητών, ο συνιδρυτής και οικονομικός διευθυντής της SumUp Marc-Alexander Christ είπε: «Στεκόμαστε δίπλα στους εμπόρους μας όποια και αν είναι η περίσταση – είτε πρόκειται για COVID είτε για μακροοικονομική αβεβαιότητα. Η ικανότητά μας να αναπτύσσουμε οργανικά 60+% μέσα από τις προκλήσεις των τελευταίων ετών δείχνει ότι είμαστε δίπλα στους εμπόρους όταν χρειάζονται περισσότερο υποστήριξη. Τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να χτίζουμε το οικοσύστημα των προϊόντων μας, να επεκταθούμε σε νέες αγορές, να επιδιώκουμε εξαγορές προστιθέμενης αξίας και να συνεχίσουμε να εξισορροπούμε τους όρους ανταγωνισμού για τους μικρούς εμπόρους σε παγκόσμια κλίμακα».

Η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο Περού τον Ιούνιο του 2022. Τα τελευταία χρόνια, επεκτάθηκε επίσης σε λύσεις σημείων πώλησης και με τις εξαγορές των Goodtill, Tiller και Fivestars, η εταιρεία επεκτείνει γρήγορα το αποτύπωμά της στο εστιατόριο και κλάδους λιανικής.

Ο Darren Abrahamson, διευθύνων σύμβουλος της Bain Capital Tech Opportunities, πρόσθεσε: «Το SumUp εξελίσσεται συνεχώς για να ενδυναμώνει ένα αναπτυσσόμενο και ποικίλο πεδίο μικρών επιχειρήσεων με λύσεις πληρωμών και εργαλεία για αποτελεσματική σύνδεση με τους καθημερινούς καταναλωτές. Η ηγετική ομάδα της SumUp οδήγησε την εταιρεία σε διαρκή και επιταχυνόμενη ανάπτυξη μέσω της επέκτασης σε περισσότερες από 30 χώρες όπου είχαν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα των μικρών επιχειρήσεων».

Exit mobile version