Mega-deal στη βιοτεχνολογία: Η Amgen εξαγοράζει την Horizon Therapeutics

φωτ.: Shutterstock

Την εξαγορά της Horizon Therapeutics, σε αποτίμηση περίπου 26 δισ. δολαρίων, συμφώνησε η Amgen, στο μεγαλύτερο deal του αμερικανικού κολοσσού της βιοτεχνολογίας έως τώρα.

Η Amgen προσέφερε περίπου 116,5 δολάρια για κάθε μετοχή της Horizon, σύμφωνα με το Bloomberg, με την τιμή αυτή να είναι περίπου 20% υψηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Horizon, στα 97,29 δολάρια, την Παρασκευή.

Το deal αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η μετοχή της Horizon έχει σημειώσει άνοδο 24% από τις 29 Νοεμβρίου, όταν αποκάλυψε ότι η Amgen, η Sanofi και μια μονάδα της Johnson & Johnson βρίσκονταν σε προκαταρκτικές συνομιλίες για πιθανή εξαγορά της. Αυτό ανέβασε την κεφαλαιοποίησή της στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθώντας τη Sanofi να υποχωρήσει την Κυριακή, όπως είχε κάνει και η J&J νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Amgen έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 149 δισ. δολαρίων, έχοντας σημειώνει άνοδο 24% φέτος.

Με έδρα στο Δουβλίνο και τη μετοχή της να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Nasdaq, η Horizon παράγει περίπου τις μισές από τις ετήσιες πωλήσεις της, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, από το Tepezza, μια θεραπεία για μια επώδυνη αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται θυρεοειδική οφθαλμική νόσος.

Πηγή: moneyreview.gr 

Exit mobile version