Μέσα σε 18 μήνες η Τεχνική Ολυμπιακή απέκτησε 200 ακίνητα

Σε σημαντικό παίκτη της αγοράς ακινήτων εξελίσσεται πλέον η Τεχνική Ολυμπιακή, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών έχει τοποθετήσει κεφάλαια της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ για την εξαγορά πάνω από 200 ακινήτων. Χθες υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό για την απόκτηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου από 186 ακίνητα της Intrum, καθώς η Τεχνική Ολυμπιακή είχε πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου.

Πρόκειται για ακίνητα που έχουν προέλθει από ανακτήσεις μέσω πλειστηριασμών (REOS) και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το προτεινόμενο τίμημα ανέρχεται σε 19,8 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει την ενεργότερη εμπλοκή της Τεχνικής Ολυμπιακής στην αγορά ακινήτων, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της διοίκησης μετά την πώληση του «Πόρτο Καρράς» στην οικογένεια Σαββίδη. Ηδη ο όμιλος της οικογένειας Στέγγου έχει προχωρήσει στην καταβολή προκαταβολής 4,56 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Intrum θα πραγματοποιηθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα μέσω της σύναψης των αντίστοιχων συμβολαιογραφικών πράξεων.

Στις αρχές του 2022 η Τεχνική Ολυμπιακή είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Novamore Limited αντί 12,5 εκατ. ευρώ. Η Novamore έχει στην κατοχή της μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εγγυήσεις ακινήτων συνολικής αξίας 33 εκατ. ευρώ. Αρκετά εξ αυτών είναι πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές όπως η Βούλα και το Παλαιό Ψυχικό. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει οριζόντια ιδιοκτησία 520 τ.μ. στο Ψυχικό αντί 1,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, 1,22 εκατ. ευρώ αφορούσε συμψηφισμό με χρηματική απαίτηση που είχε η Τεχνική Ολυμπιακή έναντι του πωλητή, της εταιρείας ΧΙΛΤΟΠ Ελλάς Τεχνική Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι τη διαχείριση των εν λόγω δανείων έχει αναλάβει, για λογαριασμό της Τεχνικής Ολυμπιακής, η ιρλανδική εταιρεία Mount Street Hellas Holdco Ltd, το 50% της οποίας έχει επίσης αποκτηθεί από την Τεχνική Ολυμπιακή μέσω της θυγατρικής εταιρείας της, PFC Premier Finance Corp. Επίσης η εισηγμένη έχει αποκτήσει και ένα τριώροφο κτίριο καταστημάτων στο Κορωπί. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 4.267 τ.μ. που αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού, αντί τιμήματος 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει συστήσει και την εταιρεία Luxury Life, η οποία θα αποτελέσει το «όχημά» της στον τομέα του τουρισμού, όπου θα αναζητηθούν ξενοδοχειακά ακίνητα, εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, που θα διατεθούν επίσης μέσω πλειστηριασμών.

 

Moneyreview.gr

Exit mobile version