Miniso: Δισεκατομμυριούχος ο ιδρυτής της μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της ΝΥ

Η εισαγωγή της Miniso στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει κάνει δισεκατομμυριούχο τον ιδρυτή της, Ye Guofu, ο οποίος έχει κάνει μία περιουσία από την αλυσίδα των καταστημάτων του με προϊόντα χαμηλού κόστους.

Με τη στήριξη της Tencent, η Miniso εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συγκέντρωσε $608 εκατομμύρια από την πώληση 30,4 εκατομμυρίων American Depositary Shares (ADS) στην τιμή των $20 έκαστη. Η περιουσία του κ. Guofu, στον οποίο ανήκει το 65% της Miniso μετά την IPO, φτάνει στα $3,9 δισεκατομμύρια.

Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την ίδρυση περισσότερων καταστημάτων και την επέκταση του δικτύου logistics. Η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, και συνέβαλλε επίσης σε μείωση πωλήσεων 4,4%. Ωστόσο, ο ιδρυτής της δηλώνει σίγουρος για την ανάκαμψη της εταιρίας καθ’ ότι τα προϊόντα της προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία αγορών. “Δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνιστής στην αγορά αυτήν τη στιγμή. Αν δεν κάνουμε τραγικά λάθη, θα έχουμε ένα μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης.”

Η Miniso καταφέρνει να διατηρεί χαμηλά τις τιμές των προϊόντων της χάρη στη στρατηγική της να προμηθεύεται το εμπόρευμά της απευθείας από τα εργοστάσια. Σήμερα η Miniso έχει 4.200 καταστήματα ανά τον κόσμο, από τα οποία τα 4.071 είναι franchise.

Φυσικά, η εταιρία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με έναν διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό – με κύριους τους κολοσσούς του e-commerce Alibaba και Pinduoduo. Παρ’ όλα αυτά, διατηρεί το πλεονέκτημα της πολυετούς εξυπηρέτησης των καταναλωτών και της ισχυρής θέσης του brand της στην αγορά.

Exit mobile version