Nikola: Απροσδόκητα ανοδική πορεία στο χρηματιστήριο

Την προσοχή των επενδυτών έχει τραβήξει η Nikola (NKLA): Αν και η μετοχή της έπεσε κατά 2% την Παρασκευή, η εταιρία έχει καταφέρει να τα βγάλει πέρα αρκετά καλά αναλογικά με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η συσσωρευμένη δυναμική της Nikola οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, στη δυναμική των μετοχών των διαφόρων ηλεκτρικών οχημάτων τύπου Tesla (TSLA) και Nio (NIO). Την Παρασκευή, η μετοχή της Nio έφτασε στα υψηλότερα επίπεδά της για το τελευταίο έτος, ενώ η μετοχή τηςTesla συνεχίζει να κυμαίνεται στα $1,000.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η μετοχή της Nikola παραμένει σταθερή – και, μάλιστα, αναμένεται να ανέβει – παρά τις αναφορές ότι ο ιδρυτής της εταιρίας φέρεται να παρουσίασε ψευδή χαρακτηριστικά για το πρώτο υβριδικό φορτηγό της, Nikola One.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, το γεγονός ότι η Nikola δεν διαθέτει ακόμα όχημα μαζικής παραγωγής και έχει πολλά έξοδα, χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα.

Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της Nikola έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν $24 δις, το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεπερνά σε αξία τη Fiat Chrysler και είναι λίγο κάτω από τη Ford.

Η γραφική παράσταση αποτελεί απόδειξη της αναμενόμενης ανοδικής πορείας της μετοχής της Nikola, η οποία συνεχίζει να ανεβαίνει σταθερά σε διάστημα 10 ημερών (βλ. τη μπλε γραμμή). Μία περαιτέρω άνοδος θα μπορούσε να θέσει μία σειρά πιθανών ανοδικών στόχων, με πρώτο τα $73,50 αυτής της εβδομάδας.

Ένα τέτοιο σενάριο θα προσέφερε μία σταθερή χρηματιστηριακή συναλλαγή στους περισσότερους επενδυτές. Να θυμάστε, η Nikola θα εξελιχθεί σε μεγάλο παίκτη.

Exit mobile version