Ο μονόκερος Enpal συγκέντρωσε 215 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας

Το 2022, η σοβαρότητα της κλιμακούμενης κρίσης έφτασε στο αποκορύφωμά της, καθώς το ενεργειακό σύστημα σε ολόκληρη την ήπειρο δέχθηκε πρωτοφανή πίεση και η πραγματικότητα της εύθραυστης κατάστασης της κοινωνίας μας ήρθε στο φως. Τώρα, σε ολόκληρη την ήπειρο, η επείγουσα ανάγκη μετάβασης σε πιο σταθερές, πιο αξιόπιστες και πιο θετικές για τον πλανήτη ενεργειακές εναλλακτικές λύσεις έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό- και υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών. Η πρόκληση είναι να καταστεί η πρόσβαση σε αυτές τις πηγές διαθέσιμη σε όλους σε ολόκληρη την ήπειρο και να γίνει αυτό γρήγορα και χωρίς προστριβές.

 

Η Enpal με έδρα το Βερολίνο έχει ως στόχο να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, επιταχύνοντας την ενεργειακή μετάβαση με προσιτή ηλιακή τεχνολογία. Πρόκειται για τον πρώτο “πράσινο” μονόκερο της Γερμανίας και έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη των αστέρων του χώρου της δράσης για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένου του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Τώρα, η startup εξασφάλισε μια πρόσθετη επένδυση σε μετρητά, ξεκινώντας το 2023 με λαμπρό ξεκίνημα.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Η Enpal, που ιδρύθηκε το 2017, με επικεφαλής τον Mario Kohle, έχει ως όραμα να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιών να στραφούν στην ηλιακή ενέργεια. Προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που αποτελείται από ένα ηλιακό σύστημα, αποθήκευση ενέργειας, το δικό της τιμολόγιο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και ένα έξυπνο οικιακό περιβάλλον σε συνδρομητική βάση.

 

Η Enpal προσφέρει το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο για ένα κλιματικά ουδέτερο σπίτι που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά συστήματα, αποθήκευση ενέργειας, φορτιστές ηλεκτρικών συσκευών, πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και έξυπνους διαχειριστές ενέργειας. Επιπλέον, η εταιρεία ενοικιάζει τα συστήματα που εκδημοκρατίζουν την πρόσβαση στην ηλιακή ενέργεια, αφαιρώντας το συχνά ουρανοκατέβατο αρχικό κόστος, και παρέχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πακέτο χωρίς φροντίδα.

 

Το πρόσθετο κεφάλαιο ανάπτυξης θα επιτρέψει στην Enpal να προσθέσει νέα προϊόντα, να επεκταθεί σε νέες αγορές και να αναπτύξει περαιτέρω την πολυβραβευμένη πλατφόρμα έξυπνης ενέργειας της Enpal. Ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση των πελατών και επεκτεινόμενη πέραν της γερμανικής αγοράς, η Enpal στοχεύει να εκπληρώσει το όραμά της για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Η Enpal έκλεισε το 2022 με έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ. Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο και θέτει την εταιρεία σε τροχιά για να συνεχίσει να αναπτύσσεται κερδοφόρα, ενώ παράλληλα προσφέρει απτό θετικό αντίκτυπο για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Exit mobile version