Ο μονόκερως Xendit από την Ινδονησία σήκωσε 300 εκ. δολάρια στον γύρο D

Η πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Xendit ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης D με επικεφαλής την Coatue και την Insight Partners, ανεβάζοντας το συνολικό της ποσό στα 538 εκατομμύρια δολάρια.

 

Οι υπόλοιποι επενδυτές του γύρου περιλαμβάνουν την Accel, την Tiger Global, την Kleiner Perkins, την EV Growth, την Amasia, την Intudo και την Justin Kan’s Goat Capital. Η αποτίμηση της Xendit δεν αποκαλύφθηκε. Κατά τον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έγινε μονόκερος όταν εξασφάλισε 150 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

«Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέες αγορές, να αναπτύσσουμε την πλατφόρμα Xendit και να επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές μας γραμμές, ώστε να μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν», δήλωσε ο Moses Lo, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Xendit.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και έχει σήμερα περισσότερους από 3.000 πελάτες. Η Xendit ανακοίνωσε  ότι οι ετήσιες συναλλαγές της τριπλασιάστηκαν από 65 εκατομμύρια σε 200 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο. Η συνολική αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε επίσης από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Μερικοί από τους πελάτες της είναι οι Traveloka, Transferwise και Grab.

 

«Οι πληρωμές αποτελούν σημαντικό στοιχείο κάθε διαδικτυακής επιχείρησης και πιστεύουμε ότι η Xendit μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη χρυσή ευκαιρία στη Νοτιοανατολική Ασία», δήλωσε ο Luca Schmid, γενικός συνεργάτης της Coatue. Η Xendit παρέχει μια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών για επιχειρήσεις σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληρωμές από πάγια χρέωση, εικονικούς λογαριασμούς, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, eWallet, QRIS, καταστήματα λιανικής και διαδικτυακές δόσεις. Επενδύει επίσης σε τραπεζικές και άλλες startups πληρωμών τα τελευταία δύο χρόνια. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Xendit ανακοίνωσε μια επένδυση στην Bank Sahabat Sampoerna και πέρυσι επένδυσε στο DragonPay ως μέρος της επέκτασής της στις Φιλιππίνες.

 

«Η Xendit θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε νέες περιοχές –όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Βιετνάμ– όπου μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων εκεί και να παρέχουμε τις σωστές λύσεις υποδομής πληρωμών», δήλωσε η Tessa Wijaya, συνιδρυτής και COO της Xendit.

 

Exit mobile version