Ο πάροχος διακανονισμών blockchain και πληρωμών του Λονδίνου SETL εξαγοράστηκε από την τουρκική fintech Colendi

Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ένας ενσωματωμένος πάροχος υπηρεσιών fintech, η εξαγορά του SETL από την Colendi χρησιμεύει στην ενίσχυση της προσφοράς της εταιρείας στον χώρο των τεχνολογιών Web3.

Με την υποστήριξη της Credit Agricole CIB και της Deloitte, ο πάροχος διακανονισμών blockchain και πληρωμών για επιχειρήσεις SETL εξαγοράστηκε από την τουρκική ενσωματωμένη πλατφόρμα υπηρεσιών fintech Colendi. Μέσω της εξαγοράς, η Colendi κερδίζει την πολύτιμη τεχνογνωσία της SETL για το IP και τον κλάδο, καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας δημόσιας υποδομής blockchain που θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία εγγενών διακριτικών και έξυπνων συμβολαίων για τους τρέχοντες 10+ εκατομμύρια χρήστες του Colendi. Οι οικονομικοί όροι και προϋποθέσεις της πώλησης παραμένουν άγνωστοι.

Προσφέροντας μια σειρά από ενσωματωμένες υπηρεσίες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, όπως αυτό που η εταιρεία αναφέρει ως «Χρηματοδότηση just in time» (BNPL και επιλογές άμεσης πληρωμής), καθώς και επενδυτικά προϊόντα, όπως πολύτιμα μέταλλα, συναλλαγές συναλλάγματος, κλασματικές μετοχές και περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, η Colendi ισχυρίζεται ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του τύπου της, όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στις γύρω περιοχές.

Η εταιρεία έχει συνάψει αποκλειστικές συνεργασίες με έναν αριθμό κορυφαίων εταιρειών που απευθύνονται στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Turkcell και Migros, και από τότε που έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης 38 εκατομμυρίων δολαρίων Series A τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, σε αποτίμηση 158 εκατομμυρίων δολαρίων, η Colendi έχει κλιμακώσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις της, χτίζοντας από δύναμη σε δύναμη. Με την εξαγορά του SETL, η εταιρεία ενισχύει τώρα την ικανότητά της στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως ηγέτη του κλάδου εκτός από την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του δικού σας συνόλου εργαλείων και διαδικασιών και να τα κάνετε άμεσα διαθέσιμα στους 10+ εκατομμύρια χρήστες που έχετε συγκεντρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 ετών;

Αν το σκεπτικό πίσω από την αγορά του SETL δεν ήταν ήδη αρκετά σαφές, ελπίζω να είναι ήδη.

Η συνδυασμένη δύναμη της επιχείρησης SETL/Colendi ανοίγει το δρόμο για μια νέα δημόσια υποδομή blockchain που θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία εγγενών tokens και έξυπνων συμβολαίων για τους προαναφερθέντες χρήστες μέσω του πορτοφολιού Colendi τους.

Μελλοντικά, η Colendi κάνει ήδη εισβολές στην επέκταση των υπηρεσιών της στους κόσμους του gaming, των μηνυμάτων, των επενδύσεων και ορισμένων πρόσθετων dApps που βρίσκονται υπό ανάπτυξη εντός του οικοσυστήματος Colendi, και η εταιρεία δηλώνει ότι επίκειται μια εγγενής προσφορά tokens δικτύου.

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο blockchain θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα μεταξύ των αλυσίδων καθώς και θα υποστηρίζει εγγενώς δημοφιλείς μορφές για NFT και άλλα tokens.

Όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια αυτής της νέας πρωτοβουλίας, ο επικεφαλής μηχανικός του SETL, Anthony Culligan, εξηγεί, «Αυτή η πρωτοβουλία συνδέει τη δουλειά που κάνουμε με τα εταιρικά blockchains με ένα ισχυρό και ασφαλές δημόσιο περιβάλλον blockchain. Πολλοί από τους πελάτες μας αναζητούν μια διαδρομή από εσωτερικά ιδιωτικά blockchains σε ένα δημόσιο κοινόχρηστο περιβάλλον. Αυτό θα τους παρέχει αυτόν τον δρόμο».

Σχετικά με τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Colendi, Ian Hannam, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Bulent Tekmen σχολίασαν από κοινού: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη SETL στην οικογένεια Colendi και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την αξιοθαύμαστη τεχνολογία blockchain τους προς όφελος των χρηστών μας. Βλέπουμε ένα μέλλον όπου οι οικονομικές σας αλληλεπιδράσεις είναι ενσωματωμένες στην εμπειρία σας είτε παίζετε, είτε κάνετε αγορές, είτε επενδύετε είτε αποταμιεύετε».

Exit mobile version