Ο συνιδρυτής της Avast επενδύει στον γύρο χρηματοδότησης σειράς Α της Keboola ύψους 32 εκατ. δολαρίων

Η πλατφόρμα δεδομένων με έδρα την Πράγα, Keboola, εξασφαλίζει 32 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α και στοχεύει στην επέκταση της αγοράς το 2024.

Η Keboola, μια πλατφόρμα προετοιμασίας δεδομένων με έδρα την Πράγα, εξασφάλισε 32 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α. Τα κεφάλαια αποσκοπούν στην υποστήριξη των σχεδίων επέκτασης της εταιρείας για το 2024, τα οποία περιλαμβάνουν την ηπειρωτική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ο συνιδρυτής της Avast επενδύει
Μετά από έναν γύρο seed ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων που έκλεισε στα τέλη του 2022, ο σημαντικά μεγαλύτερος γύρος Series A της Keboola ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Viking Global Investors και συμμετείχαν οι Presto Ventures, Reflex Capital, TCF Capital και αρκετοί angel investors, συμπεριλαμβανομένου του 13ου πλουσιότερου ανθρώπου της Τσεχίας, του συνιδρυτή της Avast, Eduard Kučera.

Αυτοματοποίηση και ανάλυση
Έχοντας κατά νου το ρητό “κάθε εταιρεία σήμερα είναι μια εταιρεία τεχνολογίας”, τα δεδομένα είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση παντού. Ωστόσο, αυτή η δήλωση συνοδεύεται από μια επιφύλαξη – τα αξιόπιστα, διαχειρίσιμα και ακριβή δεδομένα είναι απαραίτητα. Ένας παράγοντας και μια απαίτηση που γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, καθώς τα έργα που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζουν να εκτοξεύονται στα ύψη σε κάθε κλάδο.

Πηγή: Δρ: Keboola
Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο προσκήνιο η Keboola. Η προσφορά της εταιρείας βοηθά τους πελάτες να συλλαμβάνουν, να αναλύουν και να αποκαλύπτουν κρίσιμες πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να τροφοδοτήσουν εσωτερικά έργα ανάλυσης και προϊόντα δεδομένων, όπως η πρόβλεψη αποχωρήσεων, η ροή logistics και η πρόβλεψη εσόδων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έργα δεδομένων μπορούν να δημιουργηθούν με ένα κλικ και να εμπλουτιστούν ανάλογα με τις ανάγκες.

10x
Τελικά, ο στόχος της προσφοράς αυτοματοποίησης της Keboola είναι να βοηθήσει τους πελάτες της, όπως η τσεχική/γερμανική εταιρεία λιανικής Rohlik Group, η Publicis Groupe, η Deloitte, η Erste Group, η BNP Paribas και η Allegro, να αυξήσουν την αποδοτικότητα, αναφέροντας βελτίωση κατά 10x στην ταχύτητα της μηχανικής δεδομένων και να μειώσουν το κόστος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Keboola, Pavel Dolezal, μοιράστηκε:

“Μας ικανοποίησε η ανατροφοδότηση που λάβαμε από τους πελάτες μας, οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν πλέον πλήρη έλεγχο των δεδομένων και των διαδικασιών τους με τρόπους που δεν είχαν πριν, και μας ενθάρρυνε το γεγονός ότι πολλοί πελάτες βρήκαν την Keboola χρήσιμη σε όλες τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες AI, γεγονός που αναμένουμε να συνεχίσει να αυξάνει τη ζήτηση για την πλατφόρμα μας”.

Exit mobile version