Ο συνιδρυτής της Monzo ήθελε η τράπεζα να πωληθεί το 2020

Ο συνιδρυτής της Monzo, Jonas Templestein, αποχωρεί από τη Monzo και στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς το προσωπικό, περιγράφει λεπτομερώς ορισμένα από τα σημαντικότερα και τα σημαντικότερα σημεία της θητείας του στην challenger bank.

Ένας συνιδρυτής της Monzo και πολλοί από τους εμπλεκόμενους φορείς της ήθελαν να πουληθεί η τράπεζα-πρόκληση το 2020, όπως ειπώθηκε σήμερα.

Ο συνιδρυτής της Monzo, Jonas Templestein, αποχωρεί από την challenger bank, σηματοδοτώντας τον τελευταίο από τους πέντε ιδρυτές της που εγκαταλείπει τη Monzo. Οι άλλοι συνιδρυτές που έχουν αποχωρήσει είναι οι Tom Blomfield, Gary Dolman, Jason Bates και Paul Rippon.

Σε μια επιστολή προς τους συναδέλφους του, ο Templestein, ο οποίος έχει περάσει εννέα χρόνια στη Monzo, απέτισε φόρο τιμής στον CEO TS Anil και τον επικεφαλής λειτουργικής διοίκησης Sujata Bhatia.

Ανέφερε την “ακλόνητη πίστη” του ζεύγους ότι η Monzo θα “ξεπεράσει τις αντιξοότητες”, καθώς αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις το 2020.

Ο Τεμπλστάιν δήλωσε: “Η Monzo είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη:

“Θέλω να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Sujata και τον TS.

“Όταν προσχώρησαν το 2020, ένας γύρος χρηματοδότησης είχε μόλις καταρρεύσει λόγω της πανδημίας, χάναμε πολλά χρήματα, δεν είχαμε στείλει ένα επιτυχημένο χαρακτηριστικό εδώ και πολύ καιρό και παλεύαμε με μια σειρά περιστατικών.

“Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούσαν (δικαίως!) για το επιχειρηματικό μας μοντέλο.

“Πολλοί από τους εμπλεκόμενους φορείς μας, ακόμη και εγώ ο ίδιος, κατά καιρούς, πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερο για τους πελάτες και το προσωπικό μας αν ακολουθούσαμε την “εύκολη” οδό και πουλούσαμε την εταιρεία.

“Αλλά όχι η Sujata και η TS. Αποφάσισαν να ενταχθούν σε εμάς, έχοντας πλήρη επίγνωση των προκλήσεων, με γνώμονα τη βαθιά ριζωμένη πίστη στην αποστολή μας.

“Η αδιάκοπη προσπάθειά τους και η ακλόνητη πίστη τους ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες ενέπνευσαν εμένα και πολλούς από εσάς με τους οποίους μίλησα, να μην τα παρατήσουμε. Και με κάποιο τρόπο, μαζί, τα καταφέραμε”.

Ο Templestein, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής τεχνολογίας της Monzo, βρισκόταν σε γονική άδεια, αλλά τώρα αποχωρεί οριστικά από την τράπεζα.

Ο νέος CTO της Monzo είναι ο Matej Pfajfar, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του CTO από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο Templestein προσέφερε επίσης κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον λόγο της αποχώρησής του από τη Monzo.

Προσέθεσε: “Ο κ:

“Βρισκόμουν σε γονική άδεια και πραγματικά απόλαυσα να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, να ασχολούμαι ξανά με τον προγραμματισμό (Elixir!) και να εργάζομαι σε μικρά έργα παιχνιδιών (κυριολεκτικά, σε μια περίπτωση, ένα παιχνίδι που μιλάει για την κόρη μου).

“Είμαστε έτοιμοι να ριζώσουμε στο πανέμορφο Cotswolds και νιώθω απίστευτα τυχερή που μπορώ να είμαι εκεί και να περνάω τόσο πολύ χρόνο με την οικογένειά μου κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.”

Είπε ότι η στιγμή ένιωσε “κατάλληλη” για να εγκαταλείψει τη Monzo.

Πρόσθεσε:

“Αυτή η στιγμή μοιάζει σωστή. Ένας στους έξι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί τώρα το Monzo και αναπτυσσόμαστε ταχύτερα από ποτέ.

“Είμαστε σταθερά κερδοφόροι από τον Μάρτιο, λανσάρουμε γρήγορα σπουδαία προϊόντα και έχουμε εποικοδομητικές σχέσεις με τις ρυθμιστικές μας αρχές.

“Ο Matej έπιασε δουλειά ως CTO τον Φεβρουάριο και δεν είχαμε κανένα σημαντικό περιστατικό στην πλατφόρμα εδώ και δύο χρόνια (γρουσουζιά!). Με άλλα λόγια, τα πάμε πολύ καλά”.

 

 

Exit mobile version