Oι 3 άνθρωποι που κάθε νέος ιδρυτής πρέπει να έχει δίπλα του

Το να είσαι ιδρυτής για πρώτη φορά μπορεί να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία – ειδικά αν το κάνεις μόνος σου. Η ανάληψη της ευθύνης να προωθήσετε την επιχείρησή σας δεν είναι μικρό έργο, αλλά μελέτες δείχνουν ότι οι μεμονωμένοι ιδρυτές έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας. Το μυστικό αυτής της επιτυχίας; Να έχετε τους κατάλληλους ανθρώπους στο πλευρό σας.

 

Πώς μπορείτε να συγκεντρώσετε γύρω σας τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το όνειρο της startup σας σε πραγματικότητα;

 

Ξεπεράστε τις ιεραρχίες των ομάδων και ζητήστε βοήθεια από τους υπαλλήλους σας

Ενώ ο ρόλος σας είναι πρωτίστως να ηγείστε της ομάδας σας, μην είστε πολύ περήφανοι για να ζητάτε βοήθεια και συμβουλές από τους γύρω σας. Η υιοθέτηση μιας ευέλικτης εργασιακής κουλτούρας, όπου κάθε μέλος της ομάδας ενθαρρύνεται ενεργά να συνεισφέρει τις απόψεις και τις ιδέες του, θα δημιουργήσει ένα πιο δυναμικό περιβάλλον για εσάς ως ιδρυτή. Μπορεί στην αρχή να αισθάνεστε τρομακτικό να αφήσετε τα ηνία, αλλά το να στηρίζεστε στα μέλη της ομάδας σας για συμβουλές και υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής σας ως ηγέτη και να σας παρέχει ένα βαθύτερο φάσμα προοπτικών που θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

 

Το να αφήσετε την ιεραρχική σειρά των τίτλων εργασίας και να αφιερώσετε χρόνο για να ζητήσετε τη γνώμη ακόμη και των πιο νεαρών μελών της ομάδας μπορεί να είναι μεταμορφωτικό – ένα ζευγάρι φρέσκων ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πράγματα που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί δύο φορές. Ενώ ως ιδρυτής έχετε την απόλυτη ευθύνη όσον αφορά την επιχείρησή σας, η αναζήτηση υποστήριξης από την ομάδα σας θα κάνει τη λήψη αποφάσεων ισχυρότερη.

 

Ζητήστε συμβουλές από φίλους και συγγενείς – αλλά όχι πάρα πολλές!

Η δυνατότητα να μιλήσετε σε κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση είναι ανεκτίμητη για έναν ιδρυτή. Συχνά είναι το πρώτο σημείο επαφής για όσους είναι νέοι στη σκηνή της start-up, καθώς μια γνώμη από κάποιον που μπορεί να δει αντικειμενικά από το εξωτερικό της επιχείρησης μπορεί να προσφέρει μια νέα οπτική γωνία για τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζετε.

 

Προσέξτε όμως να μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με πάρα πολλές γνώμες από διαφορετικούς φίλους και συγγενείς. Φυσικά, κάποιος εκτός της νεοσύστατης επιχείρησης μπορεί να προσφέρει μοναδική διορατικότητα, αλλά οι πάρα πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες μπορεί να χειροτερέψουν τα πράγματα. Επιλέξτε έναν ή δύο έμπιστους ανθρώπους στους οποίους μπορείτε να στηριχτείτε για υποστήριξη και μην αφήνετε πολλές απόψεις να θολώνουν την κρίση σας.

 

Μιλήστε με άλλους ιδρυτές – επιτυχημένους ή μη

Το να ξεκινήσετε μόνοι σας ως σόλο ιδρυτές μπορεί μερικές φορές να νιώθετε απομονωμένοι – αλλά δεν είστε καθόλου μόνοι σας σε αυτή την εμπειρία. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι ιδρυτές που διανύουν ή έχουν ήδη διανύσει το ίδιο ταξίδι με εσάς. Η εμπειρία τους δεν θα είναι πανομοιότυπη με τη δική σας, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ανεκτίμητη πηγή συμβουλών και υποστήριξης.

 

Κοιτάξτε γύρω σας για να δείτε τι έχουν κάνει οι άλλοι. Μερικές φορές, τα καλύτερα μαθήματα μπορούν να ληφθούν από εκείνους που προσπάθησαν και απέτυχαν, και από το πώς προχώρησαν μετά. Η προσέγγιση άλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν βιώσει όλους τους βαθμούς επιτυχίας, και η ανταλλαγή της δικής σας εμπειρίας είναι ζωτικής σημασίας.

 

Ως σόλο ιδρυτής, μπορεί κατά καιρούς να αισθάνεστε μόνοι απέναντι στην εμπειρία και την ευθύνη σας. Αλλά χρειάζεται μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων για να ξεκινήσει μια start-up, και το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους σωστούς ανθρώπους είναι το κλειδί για να εγγυηθείτε την επιτυχία. Δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα μελών της ομάδας και υποστηρικτών γύρω σας και ανοίγοντας τον εαυτό σας σε συμβουλές και συζητήσεις με τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και θαυμάζετε, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν είστε μόνοι σας στην πορεία σας προς την επιτυχία της νεοφυούς επιχείρησης.

 

 

Exit mobile version