Πέντε δυναμικές, ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις πέρασαν στην επόμενη φάση του Προγράμματος Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer. Τόσο οι πέντε «φιναλίστ» όσο και όλοι οι συμμετέχοντες από την πρώτη φάση του προγράμματος άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον της προσπάθειας ανάπτυξης καινοτόμων ψηφιακών ιδεών και λύσεων πρωτοποριακής τεχνολογίας που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.
Το Start4Health είναι ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία και τους διάφορους κλάδους της, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος, της Ανοιχτής Πρόσκλησης, οι πέντε προτάσεις που ξεχώρισαν και πέρασαν στην επόμενη φάση είναι:
- Althexis: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα και τεχνολογία που προσφέρει καινοτομία στον τρόπο διεξαγωγής δερματολογικών εξετάσεων
- Cloudpharm: Τεχνολογία αιχμής που ενισχύει την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) επαναστόχευσης
- Collaborate Health Cloud: Μία ολοκληρωμένη λύση που υποστηρίζει τους παρόχους υγείας και τους ασθενείς στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρόνιων ή/και σπάνιων παθήσεων
- Docandu: Μία εταιρεία παροχής καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών υγείας και τηλεϊατρικής με επίκεντρο τον ασθενή
- eNiOS: Τεχνολογία για την ανάλυση μεγάλων βιολογικών δεδομένων με εφαρμογή στην ιατρική ακριβείας και την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων
Στην επόμενη φάση, του Επιταχυντή (Accelerator), μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι πέντε εταιρείες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.
Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την Demo Day, στη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε μια Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων. Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25 χιλ. ευρώ και 10 χιλ. ευρώ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.
Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.
«Για εμάς στο CDI, το Start4Health είναι ένα ακόμα εργαλείο ενίσχυσης των δεσμών μας με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας. Η συμμετοχή στην πρώτη φάση του προγράμματος ήταν μεγάλη και πολύ υψηλού επιπέδου, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη μας στο οικοσύστημα. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πέντε τόσο δυναμικές startup, με καινοτόμες προτάσεις, συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Προσφέροντας μέσα από το πρόγραμμα ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα σε σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες, θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να έρθουν στο προσκήνιο καινοτόμες προτάσεις και λύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο και αποστολή μας» δήλωσε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI.
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μέρος του Pfizer Digital global network.
Το CDI διοργανώνει το Start4Health σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και την Found.ation.
Πηγή: startupper.gr