Οι ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας υποστηρίζουν το Ταμείο Μετασχηματισμού για το Κλίμα του Milkywire

Βρισκόμαστε σε μια συναρπαστική εποχή πράσινης καινοτομίας και οι εταιρείες, οι κυβερνήσεις και οι ιδιώτες δείχνουν όλο και περισσότερο τη δέσμευσή τους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Αυτό συμβαίνει καθώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής γίνεται ολοένα και πιο έντονος και η πράσινη μετάβαση αποκτά κεντρική θέση στο προσκήνιο.

 

Οι επενδύσεις και η οικονομική στήριξη για την πράσινη καινοτομία συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά την οικονομική αβεβαιότητα, και οι επιχειρήσεις δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στη στρατηγική της αειφορίας. Ο στόχος της επίτευξης του καθαρού μηδενός πλησιάζει όλο και πιο κοντά και οι ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας και οι scaleups συμβάλλουν στην προώθηση του οράματος.

 

Η Milkywire, που ιδρύθηκε το 2018, είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα για την υγεία του πλανήτη που επιτρέπει στις εταιρείες να χρηματοδοτούν αξιόπιστες περιβαλλοντικές οργανώσεις. Έχει συμβάλει στη συγκέντρωση υποστήριξης για ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, από την αποκατάσταση της φύσης και τη διατήρηση των ειδών στο πεδίο μέχρι την έρευνα αιχμής για την απομάκρυνση του άνθρακα, επιτρέποντας στις εταιρείες να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

 

Το 2021, η εταιρεία δημιούργησε ένα φιλανθρωπικό ταμείο, το The Climate Transformation Fund, για να προωθήσει τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν. Τώρα, το ταμείο αυτό έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των ηγετών των ευρωπαϊκών τεχνολογικών scaleup, καθώς το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων συσπειρώνεται για να ενισχύσει τη δράση για το κλίμα.

 

Κορυφαίες σκανδιναβικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Spotify, Klarna, Avanza, Northzone, Mentimeter, έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία. Άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν το ταμείο μέχρι στιγμής το 2023 είναι οι BioGaia, PANGAIA, Wastebox, Steamery και Unbound Summits. οι εταιρείες θα συνεισφέρουν συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια το 2023 σε έργα για το κλίμα που επικεντρώνονται στη συμβολή στην παγκόσμια καθαρή μηδενική κατανάλωση, πέρα από τον συμψηφισμό.

 

Το Ταμείο Μετασχηματισμού για το Κλίμα προσφέρει στις εταιρείες μια εναλλακτική λύση στον παραδοσιακό συμψηφισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της χρηματοδότησης αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων που απαιτούνται για την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων, υποστηρίζοντας οργανισμούς στο πλαίσιο τριών πυλώνων: μόνιμη απομάκρυνση του άνθρακα, αποκατάσταση και προστασία της φύσης και απαλλαγή από τον άνθρακα.

 

Ο συνολικός στόχος του ταμείου για τον αντίκτυπο είναι να επιτευχθεί η μέγιστη μακροπρόθεσμη μείωση ή απομάκρυνση CO₂ ανά δαπανώμενο δολάριο.

 

Μέχρι στιγμής, το ταμείο έχει υποστηρίξει 17 έργα, όπως η Heirloom, μια εταιρεία άμεσης δέσμευσης του αέρα, το έργο της Human Rights Watch για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα και η Warsi, μια οργάνωση βάσης που δραστηριοποιείται στην προστασία των δασών.

 

Η πλειονότητα των εταιρειών που κάνουν δωρεές στο ταμείο έχουν ήδη ή βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής ενός εσωτερικού τέλους άνθρακα για τη δημιουργία πόρων για έργα για το κλίμα.

 

Επιπλέον, η Milkwire δημιουργεί νέους τρόπους συνεργασίας για τις εταιρείες. Οι συμπράξεις και η συνεργασία είναι βασικοί τρόποι για την ενίσχυση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Για τον σκοπό αυτό, το Milkywire θα δημιουργήσει χώρους ανταλλαγής γνώσεων, στο πλαίσιο των οποίων οι εταιρείες θα μπορούν να προτείνουν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον εξωτερικό αντίκτυπο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να συμβάλουν πέραν της χρηματοδότησης, όπως με τη συμμετοχή πελατών, συνεργατών και εργαζομένων.

 

Η παρισινή πλατφόρμα διαχείρισης άνθρακα, Sweep, υποστηρίζει αυτό το εγχείρημα μαζί με την Boston Consulting Group (BCG).

 

Η εξασφάλιση δεσμεύσεων από ευρωπαϊκές scaleups και startups αντανακλά τη δύναμη της ηπείρου όσον αφορά την GreenTech και δείχνει πώς η Ευρώπη μπορεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην πράσινη καινοτομία.

Exit mobile version