Plaid: Μετά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Visa, ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ευρώπη

Μπορεί τα σχέδιά της να άλλαξαν μετά την ακύρωση της συμφωνίας της με τη Visa, η Fintech Plaid όμως συνεχίζει την πορεία ανάπτυξής της βάζοντας στο στόχαστρο και την Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να επωφεληθεί της στροφής του κόσμου προς τις online τραπεζικές υπηρεσίες λόγω πανδημίας, και να “γυρίσει” αυτή την αρνητική συγκυρία σε κάτι θετικό για αυτήν, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες της και μπαίνοντας σε νέες αγορές.

Το λογισμικό της Plaid, συνδέει μερικές από τις πιο διάσημες Fintech εφαρμογές στις ΗΠΑ (Venmo, Robinhood, Coinbase κ.α.) με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κάθε χρήστη. Η πλατφόρμα της εντάσσεται σε αυτό που ευρέως αποκαλείται σήμερα “Open Banking” και επιτρέπει τον διαμοιρασμό στοιχείων των καταναλωτών προς τρίτους. Η εταιρεία είχε συμφωνήσει πριν ένα χρόνο την συγχώνευσή της με τη Visa, η συμφωνία αυτή όμως ακυρώθηκε πριν από μερικές ημέρες λόγω αντιδράσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τώρα λοιπόν, η εταιρεία σχεδιάζει να πορευτεί ανεξάρτητη και έχει ήδη βάλει μπρος τα σχέδια για την ανάπτυξή της. Σύμφωνα με το CNBC, βασικός στόχος είναι η Ευρώπη. Η Plaid έχει ήδη έναν αριθμό πελατών στην Γηραιά Ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών Curve και Cleo. Επιπλέον, διατηρεί προσωπικό 40 ατόμων στα γραφεία της στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ, με 10 ακόμα υπαλλήλους να εργάζονται για την Ευρώπη από τις ΗΠΑ. Ο ανταγωνισμός της στην περιοχή αποτελείται κυρίως από μικρότερες Fintech εταιρείες όπως η Tink, η TrueLayer και η Yapily, ωστόσο σκοπεύει να τις “κερδίσει” αυξάνοντας το προσωπικό και τις δυνάμεις της. Μέχρι το τέλος του 2021, η Plaid στοχεύει να ανεβάσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στην Ευρώπη στους 100.

Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι θα επεκταθεί και γεωγραφικά στην περιοχή, καλύπτοντας περισσότερες χώρες. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι ενεργή σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία.

 

 

startupper.gr

Exit mobile version