Principia Biopharma: Άνοδος μετοχής λόγω πιθανής εξαγοράς από τη Sanofi

Η Principia Biopharma (PRNB) είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν μετά την ανακοίνωση ότι αποτελεί πιθανό στόχο εξαγοράς από τον γαλλικό κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας, Sanofi (SNY).

Η Sanofi ερευνά πιθανές εξαγορές αμερικανικών biotech εταιριών (μεταξύ των οποίων και η Principia Biopharma) και συνεργάζεται με συμβούλους για τη μελέτη πιθανών συμφωνιών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο CEO της εταιρίας, Paul Hudson, αναζητά τρόπους ανανέωσης της Sanofi μέσω της εστίασης σε καινοτόμες θεραπείες. Η Sanofi ήδη συνεργάζεται με τη Principia Biopharma για την ανάπτυξη μία θεραπείας για τις νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Τον Μάιο, η Sanofi ανακοίνωσε ότι πουλάει το μερίδιό της στη Regeneron (REGN), η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε στα ύψη τους τελευταίους μήνες λόγω της πεποίθησης των επενδυτών ότι θα καταφέρει να βρει το εμβόλιο για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η Sanofi και η Translate Bio (TBIO) συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Exit mobile version