Πώς να μεταδώσετε το επιχειρηματικό πνεύμα σε ολόκληρη την ομάδα σας

 

Ας το παραδεχτούμε – η μετάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος στην ομάδα σας δεν συμβαίνει τυχαία. Οι παλαιωμένες ιδέες δεν θα βοηθήσουν μια επιχείρηση να ευδοκιμήσει, ειδικά όταν δεν υπάρχει επιχειρηματικό πνεύμα. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος σε τόσους πολλούς κλάδους που πρέπει να κάνετε την δική σας επιχείρηση να ξεχωρίσει από τις άλλες. Το να διατηρήσετε το επιχειρηματικό πνεύμα ζωντανό με τον τρόπο που το έκαναν και άλλοι στο παρελθόν δεν θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από το σύνολο.

 

Διαβάστε μερικές συμβουλές για την μετάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος σε ολόκληρη την ομάδα σας, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ευδοκιμήσει.

  1. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να μοιράζονται νέες ιδέες

Ακόμη και οι επιχειρήσεις που είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχουν νέες ιδέες στις βιομηχανίες τους, θα πρέπει τουλάχιστον μια-δυο φορές το χρόνο να παίρνουν χρόνο για να σκεφτούν διαφορετικά. Έτσι θα μπορούσαν να αναπτύξουν φρέσκες, νέες ιδέες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καινοτομία που χρειάζεται η εταιρεία. Οι συνεδρίες δημιουργικού καταιγισμού ιδεών (brainstorming) μπορεί να χρειαστούν ακόμη πιο συχνά εάν βρίσκεστε σε έναν κλάδο όπου οι νέες ιδέες είναι η βάση σας.

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι η διοίκηση ακούει κάθε εργαζόμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε εξαιρετικές ιδέες από τους υπαλλήλους σας και να κάνετε το επιχειρηματικό πνεύμα να ευδοκιμήσει είναι να βεβαιωθείτε ότι κάθε μέλος της ομάδας αισθάνεται ότι ακούγεται. Η ενθάρρυνση των ανθρώπων να μοιράζονται ιδέες είναι ένα πράγμα, αλλά οι εργαζόμενοι θα έχουν λιγότερο κίνητρο να μοιραστούν αυτές τις ιδέες, εάν η διοίκηση δεν δείχνει ότι τουλάχιστον εξετάζειτις ιδέες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερωθεί χρόνος και χώρος για να ακουστούν και να εξεταστούν τα σχόλια και οι ιδέες των υπαλλήλων.

  1. Προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους

Ο εφησυχασμός συμβαίνει συχνά σε περιβάλλοντα γραφείου επειδή οι άνθρωποι μέσα σε αυτά είναι συνήθως εφησυχασμένοι. Αλλά ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός της καινοτομίας, καθώς είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν ίδια να αγκαλιάσουν την αλλαγή. Έτσι, από τη διαδικασία πρόσληψης ακόμα,  βεβαιωθείτε ότι σκέφτεστε την κουλτούρα που θέλετε να καλλιεργήσετε στο χώρο εργασίας. Θα πρέπει να σχεδιάσετε ερωτήσεις συνέντευξης που να μετρούν πόσο πρόθυμοι είναι οι υποψήφιοι να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να διασφαλίσετε ότι η κουλτούρα του χώρου εργασίας σας ενθαρρύνει αυτήν την αλλαγή. Αυτό δεν σημαίνει απλώς τη δημιουργία συστημάτων που δημιουργούν νέες, εφαρμόσιμες ιδέες και στη συνέχεια χαράσσουν την πορεία για αλλαγή. Σημαίνει επίσης επιβράβευση των εργαζομένων εφαρμόζουν την καινοτομία. Και σημαίνει αναγνώριση της προσπάθειας που χρειάζεται για να εκτελεστεί αυτό.

 

  1. Αποκτήστε διαφορετικές προοπτικές για να μεταδώσετε το επιχειρηματικό πνεύμα

Μέρος της πρόσληψης των κατάλληλων ανθρώπων είναι η πρόσληψη μιας διαφορετικής ομάδας ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε μια σειρά από διαφορετικές προοπτικές για το status quo και πώς πρέπει να αλλάξει. Εκτός από τη φυλή, το φύλο, την ηλικία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό υπάρχουν και άλλα είδη διαφορετικότητας που μπορούν επίσης να αναζητηθούν και να ενσωματωθούν σε μια ομάδα. Εκεί που μεγάλωσαν οι άνθρωποι και οι εμπειρίες ζωής που απέκτησαν μπορεί να διαμορφώσουν σημαντικά τις κοσμοθεωρίες τους. Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη σύνθεση μιας ομάδας στο χώρο εργασίας να συνδυάζονται όλες αυτές οι απόψεις.

 

  1. Ενθαρρύνετε και επιβραβεύστε τις καλές ιδέες

Οι εργαζόμενοι μπορεί να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό σε μια εταιρεία και την κουλτούρα της. Ωστόσο, θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μια κουλτούρα όπου υπάρχουν απτές ανταμοιβές για αυτό που πετυχαίνουν. Για παράδειγμα, οι εταιρείες προσφέρουν μπόνους απόδοσης ως κίνητρα για την εργασία που κάνουν οι εργαζόμενοι. Επιβραβεύστε όσους καινοτομούν με τρόπο που μεταδίδει και διατηρεί ζωντανό το επιχειρηματικό πνεύμα στην επιχείρησή σας. Έτσι, εάν αναζητάτε καλές ιδέες από τους υπαλλήλους σας, είναι λογικό να προσφέρετε κάποιο είδος ανταμοιβής για ιδέες που θα οδηγήσουν την εταιρεία μπροστά.

 

Ένας επιχειρηματίας είναι τόσο καλός όσο και η ομάδα με την οποία συνεργάζεται. Εάν έχετε μια σταθερή ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για τον κοινό σας στόχο, έχετε πιθανότητες να πετύχετε.

Exit mobile version