Πώς να θέσετε επενδυτικούς στόχους

Η θέσπιση των στόχων είναι ένα καίριο βήμα  στην πορεία προς την οικονομική επιτυχία, ειδικά όταν αφορά επενδύσεις. Το να θεσπίσετε συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους μπορεί να σας βοηθήσει περιορίσετε το πεδίο σας, να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αλλά και να διατηρήσετε το κίνητρό σας στην πορεία.

 

Οι επενδυτικοί στόχοι έχουν σημασία

Το να θεσπίσετε οικονομικούς στόχους θα σας προσφέρει πολλά εφόδια για την επίτευξη της οικονομικής επιτυχίας. Σαφήνεια, κίνητρο και πλάνο είναι μερικά μόνο από τα εφόδια που θα αποκομίσετε. Θέτοντας έναν στόχο, μπορείτε να καθορίσετε το σχέδιο δράσης για να τον επιτύχετε, συμπεριλαμβανομένου του πώς, πότε και πού να επενδύσετε τα χρήματά σας και πόσο χρόνο έχετε ή χρειάζεστε.

 

 Τι κάνει έναν επενδυτικό στόχο «καλό»;

Ο πιο συνηθισμένος εμπειρικός κανόνας που προτείνουν οι ειδικοί για τον καθορισμό στόχων είναι η χρήση των SMART Goals. Είναι ένας μνημονικός τρόπος που σημαίνει:

 

 

Πώς να θέσετε ρεαλιστικούς επενδυτικούς στόχους

Ακολουθήστε μερικά βήματα για να θέσετε ρεαλιστικούς επενδυτικούς στόχους. Τα βήματα μπορεί να είναι:

 

Η δουλειά σας δεν έχει τελειώσει μόλις ορίσετε τον οικονομικό σας στόχο και δημιουργήσετε το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδό σας για να διασφαλίσετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Καθώς μετράτε την πρόοδό σας προς την επίτευξη του στόχου σας, θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη στρατηγική σας εάν αυτό που κάνετε δεν λειτουργεί. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε την επενδυτική σας στρατηγική ή να αυξήσετε το ποσό που εξοικονομείτε κάθε μήνα.

Exit mobile version