Πώς η συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και της δικής σας επιχείρησης

Είναι αλήθεια ότι η ομαδική εργασία είναι αυτή που φέρνει την πρόοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Jon Kozesky, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων του Κλίβελαντ Jon Thomas Consulting και εκτελεστικός διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Brecksville του Οχάιο, βρίσκει τρόπους να συνδέσει τις μικρές επιχειρήσεις στην κοινότητά του. «Η εταιρεία σας μπορεί να είναι μικρή», λέει. «Αλλά αν ενωθούμε όλοι μαζί, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε μερικούς από αυτούς τους μεγαλύτερους οργανισμούς». Γι’ αυτό, στο έργο του στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Kozesky συστηματικά συνδέει μεταξύ τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και προτείνει δημιουργικούς τρόπους για να συνεργαστούν οι μικρές επιχειρήσεις στην κοινότητά του.

Τις περισσότερες φορές, μια συνεργασία μπορεί να βοηθήσει  τη μικρή σας επιχείρηση σας και να ενθαρρύνει την ανάπτυξή της. Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από στρατηγικές τοπικές συνεργασίες;

 

Βελτιστοποιήστε την εμπειρία των πελατών σας

Οι καλύτερες συνεργασίες βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία των πελατών, λέει η Katharine Lau, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας αυτοαποθήκευσης Stuf με έδρα το Μπρούκλιν. Μετά την έναρξη της επιχείρησής της το 2020, η Lau σκέφτηκε να συνεργαστεί με μια εταιρεία μετακόμισης, καθώς ήξερε ότι η αυτοαποθήκευση και η μετακόμιση πάνε χέρι-χέρι. Έτσι, το θεώρησε ευχάριστα τυχαίο όταν η Ashley Graber, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας μετακομίσεων Cool Hand Movers στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε μαζί της για την προοπτική συνεργασίας το καλοκαίρι του 2021. Έκτοτε οι δύο επιχειρηματίες – και πλέον πολύ καλές φίλες – συνεργάζονται αρμονικά προσφέροντας στους πελάτες τους μια βέλτιστη και ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης.

 

Να είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε

Όταν η Kate De Palma άνοιξε την εταιρεία κεριών της, Scented Designs, το 2016, φαντάστηκε ότι θα πουλούσε κυρίως τα προϊόντα της απευθείας στους καταναλωτές. Μέχρι που ένας ντόπιος φωτογράφος επικοινώνησε μαζί της το 2020 ρωτώντας της αν θα ήταν ανοιχτή να συνεργαστεί για ένα κερί, το οποίο ο φωτογράφος θα χρησιμοποιούσε ως δώρα πελατών. «Σχεδιάσαμε μια προσαρμοσμένη ετικέτα με τις πληροφορίες του και στην αρχή χρειαζόταν μόνο ένα –δύο κεριά που  στη συνέχεια έγιναν δεκάδες», λέει ο De Palma. Ο φωτογράφος τη σύστησε σε έναν καλλιτέχνη μακιγιάζ γάμου που είχε ένα παρόμοιο αίτημα και στη συνέχεια συνάντησε έναν δημοσιογράφο που της σύστησε σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Μέχρι σήμερα, η De Palma έχει δημιουργήσει προσαρμοσμένες παραγγελίες κεριών για μια εταιρεία ενδυμάτων διάσωσης ζώων, στούντιο γιόγκα, σπα, κτηματομεσιτικά γραφεία και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή της. Περίπου οι μισές πλέον από τις συνεργασίες της De Palma προέρχονται από επιχειρήσεις που επικοινωνούν απευθείας μαζί της.

 

Δημιουργήστε συμπληρωματικές προσφορές

Όταν η πανδημία έκλεισε για λίγο τα food trucks στη Φιλαδέλφεια το 2020, η V’Esther Goode, ιδιοκτήτρια του Boomer’s Kitchen and Catering έστρεψε την επιχείρησή της στην εστίαση. Έτσι, όταν έλαβε ένα DM στο Instagram από μια τοπική βιοτεχνία μπύρας, την Attic Brewing Company, ρωτώντας αν θα την ενδιέφερε να κάνει εμφανίσεις με το food truck της, ενθουσιάστηκε. «Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για μένα να επιστρέψω εκεί έξω και να προσεγγίσω ένα νέο κοινό», λέει. Ενώ η Goode συνήθως σερβίρει αμερικάνικο φαγητό αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό όταν σχεδίαζε να εμφανιστεί στο ζυθοποιείο. «Κάναμε tacos και υπήρχε κυριολεκτικά μια σειρά πελατών γύρω από το τετράγωνο», λέει. “Το ζυθοποιείο κοίταξε τους αριθμούς τους για εκείνη την ημέρα και είπε: “Γιατί δεν διοργανώνουμε Τρίτες με τάκος μία φορά το μήνα;” Η ζυθοποιία δεν χρεώνει την Goode για να παρκάρει το φορτηγό της, αλλά με την μηνιαία συνεργασία τους με tacos και σπεσιαλιτέ ποτών, και οι δύο επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη υψηλότερα από το μέσο όρο κάθε φορά που εμφανίζεται η Goode.

 

Η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με συναδέλφους ντόπιους επιχειρηματίες σάς επιτρέπει να μοιράζεστε και να αποκτάτε γνώσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και οι σωστές συνεργασίες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διευρύνετε τη βάση πελατών σας.

 

Exit mobile version