Πώς να κάνετε πιο εύκολες τις προσλήψεις για την καλοκαιρινή σεζόν

Αν και η ανεργία καλά κρατεί, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι που δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν. Οι προσλήψεις σε beach bar, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ναυαγοσώστες και πολλούς τομείς ακόμα αποτελούν πρόκληση για τους επιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα και αυτό μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Πώς μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν;

 

Μετρήστε το υπάρχον εργατικό δυναμικό σας

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, διερευνήστε το υπάρχον εργατικό δυναμικό σας (ή τους προηγούμενους εργαζομένους) για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα για μετάβαση από μερική απασχόληση σε πλήρη απασχόληση ή για πρόσθετες ώρες.

 

Εξετάστε το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών

Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τους μισθούς για να ανταγωνιστείτε σε μια στενή αγορά εργασίας, αλλά να ξέρετε ότι τα χρηματικά κίνητρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην παρακίνηση των υπαρχόντων εργαζομένων. Τα σχήματα μπόνους που ανταμείβουν τους υπαλλήλους για πρόσθετες υπερωρίες μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό χωρίς να χρειαστεί να κάνουν μη βιώσιμες οικονομικές αλλαγές.

 

Πείτε ευχαριστώ

Απλώς φροντίστε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας και για αυτούς τους εργαζόμενους — και όταν προσφέρετε μπόνους, να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το είδος του προηγούμενου που δημιουργείτε, για να μην γυρίσει μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα. «Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι αν προσθέσετε κάποιο είδος οικονομικού οφέλους στους ανθρώπους και μετά το αφαιρέσετε, είναι πολύ χειρότερο από το να μην το είχατε προσθέσει ποτέ», είπε ο καθηγητής του Columbia Business School Adam Galinsky.

 

Exit mobile version