Πώς να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για ενδεχόμενη ύφεση

Μετά από μήνες αυξανόμενου κόστους και ελλείψεων εργατικού δυναμικού, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια νέα πιθανή πρόκληση: την ύφεση.

 

Για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο διατραπεζικών δανείων, το οποίο είναι πιθανό να αυξήσει το κόστος του κεφαλαίου – και να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις σε περικοπές. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η ζήτηση των καταναλωτών θα υποχωρήσει και δυνητικά θα προκαλέσει ύφεση.

 

Αν και αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις να πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται το συντομότερο δυνατό, λέει ο Jorge A. Guzman, αναπληρωτής καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Columbia Business School.

 

Ο πληθωρισμός έχει ήδη αυξήσει το κόστος για πολλές επιχειρήσεις, γεγονός που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να στραφούν σε στρατηγικές μείωσης του κόστους. Με την αυξανόμενη πιθανότητα ύφεσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς μεταβάλλεται η ζήτηση των καταναλωτών τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Δείτε πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να προλάβουν τα χειρότερα.

 

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα οικονομικά σας

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η κάλυψη της σταθερής ζήτησης των καταναλωτών – ένα έργο που δυσχεραίνει τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού. Τώρα, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν μείωση της ζήτησης, ειδικά για προϊόντα και υπηρεσίες πολυτελείας, οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για αυστηρότερα οικονομικά. Μια ύφεση είναι πιθανό να αποδυναμώσει την αγορά εργασίας, προσθέτει ο Guzman, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να βρουν κάποια ανακούφιση με τη μορφή μειωμένου κόστους εργασίας, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις περιορίζουν τις προσλήψεις. Το κλειδί, λέει ο Guzman, είναι να ρίξετε μια μακροπρόθεσμη ματιά στο οικονομικό σας σχέδιο και να αναπτύξετε μια στρατηγική για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρησή σας σε μια αγορά με μειωμένη καταναλωτική ζήτηση. «Η σύνεση στην προετοιμασία για μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων είναι ένα σημαντικό πράγμα για τις μικρές επιχειρήσεις σήμερα», λέει.

 

Αναζητήστε υποστήριξη

Το πρόγραμμα Newity εστιάζει στο να βοηθά άλλες μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από δάνεια που υποστηρίζονται από τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα LaHaie προτρέπει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα προγράμματα δανείων της SBA, τα οποία τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερα επιτόκια με μεγαλύτερους όρους αποπληρωμής, καθώς μπορούν να κάνουν σημαντική δημοσιονομική διαφορά, ειδικά σε περίοδο ύφεσης. Ακόμα κι αν οι επιχειρήσεις δεν επωφελήθηκαν από πρωτοβουλίες βοήθειας της εποχής Covid, όπως το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθοδοσίας ή Δάνεια Οικονομικών Τραυματισμών μέσω του SBA νωρίτερα στην πανδημία, θα πρέπει να εξετάσουν τυχόν τρέχοντα προγράμματα για τα οποία μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις.

 

Προσέξτε για απροσδόκητες ευκαιρίες

Οι υφέσεις μπορούν να φέρουν κάποια απροσδόκητα οφέλη, λέει ο Guzman – αν και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. «Οι άνθρωποι μπορεί να μετακινηθούν σε επιχειρήσεις που εστιάζουν περισσότερο στην αξία παρά στην ποιότητα», λέει. Ενώ ο πληθωρισμός έχει αναγκάσει σε αυξήσεις των τιμών σε όλους τους κλάδους για μήνες, καθώς ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται, οι επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη τιμή για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους είναι πιο πιθανό να κερδίσουν.

 

Ο Guzman προσθέτει: «Η διαχείριση μιας ύφεσης μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για μια τεράστια επέκταση αργότερα».

 

Exit mobile version