Πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν στους αυξανόμενους μισθούς του τεχνολογικού προσωπικού τους

Οι αποζημιώσεις αυξάνονται σε όλες τις βιομηχανίες, υπό το πρίσμα της Μεγάλης Παραίτησης, αλλά στον τομέα της τεχνολογίας, ειδικά, ο ρυθμός έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Οι μισθοί για ορισμένους βασικούς ρόλους έχουν αυξηθεί έως και 20 τοις εκατό τα τελευταία δύο χρόνια. Σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές, οι μισθοί μπορεί να αυξηθούν κατά 30%, σε σύγκριση με τους μέσους όρους από το 2020, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη στοιχεία από εταιρείες στελέχωσης και εταιρείες τεχνολογίας όπως η AT&T και η Cisco Systems.

 

Το ότι οι μισθοί αυξάνονται είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Ο ανταγωνισμός για τους εργαζόμενους έχει γίνει επίσης σκληρός. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι εργοδότες των ΗΠΑ δημοσίευσαν 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, σημειώνοντας αύξηση 43% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο εμπορικός όμιλος τεχνολογίας πληροφοριών CompTIA τον Μάρτιο.

 

Αλλά δεν είναι αδύνατο να προσλάβετε ανάλογο προσωπικό – ακόμα κι αν είστε μια μικρή επιχείρηση που ανταγωνίζεται με γίγαντες. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων για μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας που δεν μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οικονομικά οφέλη με τις μεγαλύτερες εταιρείες προσφέρουν ολοένα και περισσότερο μη χρηματικά κίνητρα, όπως ευκαιρίες ανάπτυξης για τη σταδιοδρομία του προσωπικού και βοηθούν περαιτέρω τον κοινωνικό αντίκτυπο μιας εταιρείας.

 

Η ενημέρωση για τον αντίκτυπο της επιχείρησής σας μπορεί να βοηθήσει. «Η αφήγηση μιας ιστορίας είναι πολύ σημαντική», δήλωσε στην Inc.com τον Φεβρουάριο ο Vijay Raghavan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και CTO της εταιρείας αναλύσεων LexisNexis Risk Solutions με έδρα τη Γεωργία της Alpharetta. “Για να προσελκύσουμε ταλέντα, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με τα είδη προβλημάτων που λύνουμε. Εάν ένας υποψήφιος ήθελε απλώς να βγάλει περισσότερα χρήματα, αυτό είναι δικαίωμά του – αλλά έχουμε πολλούς έξυπνους τεχνολόγους που ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτό που πραγματικά κάνουμε.”

 

Το διαθέσιμο περιθώριο για ανάπτυξη και  άλλων τεχνικών δεξιοτήτων που προσφέρει μια επιχείρηση μπορεί επίσης να αποδειχθεί επωφελές. Ένα εκπληκτικό ποσοστό του 97% των εργαζομένων στον κλάδο της τεχνολογίας λέει ότι τα κατάλληλα προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων είναι σημαντικά ζητούμενα για αυτούς σε έναν υποψήφιο εργοδότη. Σίγουρα θα πρέπει να διατηρήσετε την αποζημίωση ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά αν έχετε φτάσει στο οικονομικό σας όριο, η γνώση είναι ανεκτίμητη.

Exit mobile version