Roslin Technologies: Β’ επενδυτικός γύρος ύψους £50,000,000

Η αγγλική biotech εταιρία Roslin Technologies ξεκινά τον δεύτερο επενδυτικό γύρο της ύψους £50,000,000, ανεβάζοντας την αξία της πάνω από £55,000,000.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, η Roslin Technologies έχει συνεργαστεί στενά με το Roslin Institute (δημιουργός του κλωνοποιημένου πρόβατου Ντόλι) και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επενδύσει σε διάφορες προηγμένες πρωτοβουλίες γύρω από την AgriTech. Του επενδυτικού γύρου θα ηγηθούν οι Milltrust International LLP και JBI Equity.

Αν και ιδρύθηκε για να συμβάλλει στην εμπορική αξιοποίηση των επιστημονικών ανακαλύψεων του Roslin Institute και του Royal School of Veterinary Studies, η εταιρία έχει αναπτύξει συνεργασίες σε όλον τον κόσμο επενδύοντας κεφάλαια και τεχνογνωσία. Μεταξύ των πρόσφατων επενδύσεών της είναι μία επιχείρηση στη Σιγκαπούρη που παράγει ζωοτροφές και λίπασμα από έντομα.

Η εστίαση της εταιρίας στη βελτίωση της ασφάλειας των τροφών πιθανότατα θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, όπως επίσης και τα βιώσιμα χαρακτηριστικά της – η αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανεπάρκειας τροφίμων και οι πιο φιλικές-προς-το-περιβάλλον μέθοδοι καλλιέργειας.

Ο CEO της εταιρίας, Glen Illinh, δηλώνει: “Η συγκέντρωση κεφαλαίου αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς, καθώς αποδεικνύει την τεράστια προοπτική μας. Οι πελάτες μας ασπάζονται τις τεχνολογικές λύσεις που δημιουργούν οι επιστήμονές μας, και είμαστε σίγουροι ότι οι νέες πρωτοβουλίες μας στους τομείς της τεχνολογίας εντόμων, γαρίδων και καλλιεργημένου κρέατος θα προκαλέσουν μία θετική διαφορά στις παγκόσμιες αγορές. Πιστεύουμε ότι η Roslin Technologies θα γίνει μία από τις κορυφαίες venture businesses της βιομηχανίας AgriTech.”

Exit mobile version