Τέλος στο σίριαλ Glencore – Teck: Τι περιλαμβάνει τo mega deal των $6,93 δισ.

Η συμφωνία ανοίγει στην Glencore τον δρόμο να αποχωρήσει από την κερδοφόρα αλλά ρυπογόνο επιχείρηση θερμικού άνθρακα

Η Glencore πρόκειται να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση άνθρακα της Teck Resources, βάζοντας τέλος σε ένα πολύμηνο σίριαλ που ταλάνισε τη βιομηχανία μετάλλων και εξόρυξης και προετοιμάζοντας το έδαφος για την έξοδο του γίγαντα των εμπορευμάτων από την επιχείρηση άνθρακα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο πλαίσιο του deal, η Glencore θα πληρώσει 6,93 δισ. δολάρια για μερίδιο 77% στην επιχείρηση της Teck, ενώ οι χαλυβουργίες Nippon Steel και Posco, οι οποίες κατέχουν επί του παρόντος μειοψηφικά μερίδια στα ανθρακωρυχεία Teck, θα κατέχουν το υπόλοιπο.

Οι μετοχές της Glencore σημειώνουν άνοδο 3,1%, ενώ η Teck καταγράφει κέρδη 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται πως η Glencore αρχικά προσπάθησε να αγοράσει ολόκληρη την εταιρεία προσφέροντας 23 δισ. δολάρια, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα φιλόδοξα σχέδιά της και να στοχεύσει στη μονάδα άνθρακα της εταιρείας εξόρυξης και την ανάπτυξη ορυκτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία ανοίγει στην Glencore τον δρόμο να αποχωρήσει από την κερδοφόρα αλλά ρυπογόνο επιχείρηση θερμικού άνθρακα και να επικεντρωθεί στην εξόρυξη μετάλλων όπως ο χαλκός, το νικέλιο και ο ψευδάργυρος.

 

Newmoney.gr

Exit mobile version