Το Floodlight ενισχύεται με 5,7 εκατ. ευρώ για τον απλοποίηση της οικονομικής διαχείρισης των ΜΜΕ του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η εταιρεία Floodlight με έδρα το Λονδίνο μόλις εξασφάλισε πάνω από 5,7 εκατ. ευρώ (6,4 εκατ. δολάρια) για την καταπολέμηση της οικονομικής πολυπλοκότητας που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ.

Οι ΜΜΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αποτελούν περίπου το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ήπειρο, είναι σημαντικοί εργοδότες και είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της οικονομίας σε τροχιά προόδου. Βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ωστόσο, αντιμετωπίζουν κοινές οικονομικές προκλήσεις. Ειδικότερα, για τους επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι προκλήσεις προκύπτουν λόγω του ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές πλατφόρμες και απομονωμένα. Τα δεδομένα για πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι διασκορπισμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, PayPal, Stripe, Shopify, Klarna, Xero και άλλα. Αυτό οδηγεί σε λάθη και καθυστερεί τη βελτιστοποίηση και την ανάπτυξη.

Με έδρα το Λονδίνο, η Floodlight έχει ως στόχο να συνδέσει τις οικονομικές πληροφορίες σε ένα ταμπλό. Η εταιρεία μόλις εξασφάλισε πάνω από 5,7 εκατ. ευρώ (6,4 εκατ. δολάρια) για να αναπτυχθεί.

Η χρηματοδότηση εκκίνησης έγινε υπό την ηγεσία της Aleph, και της 83 North, με τη συμβολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Shutterfly και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon UK, Christopher North, του Yuval Samet, διευθύνοντος συμβούλου της RiseUp και πρώην CPO της Klarna, και του Juan Lobato, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Ebury.

Η Floodlight, που ιδρύθηκε το 2021, έχει ως αποστολή να εξορθολογίσει τη χρηματοοικονομική ζωή των ΜΜΕ, συνδέοντας τις τελείες μεταξύ τραπεζών και λογιστών.

Ο Noam Bernstein, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Floodlight: “Η κοινότητα των επιχειρηματιών του ηλεκτρονικού εμπορίου αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που λαμβάνει σήμερα. Θέλουμε να δώσουμε στους ηγέτες των ΜΜΕ τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους με αυτοπεποίθηση. Παρέχοντας μια απρόσκοπτη λύση οικονομικής διαχείρισης, βοηθάμε τις ΜΜΕ να ξεπεράσουν τις καθημερινές τους προκλήσεις, ενώ παράλληλα ξεκλειδώνουμε ευκαιρίες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους διεθνείς πελάτες, τους υπαλλήλους και τους παρόχους τους και τελικά να δημιουργούν μεγαλύτερη αξία για τις επιχειρήσεις τους”.

Ο έξυπνος επιχειρηματικός λογαριασμός επιτρέπει στις ΜΜΕ να συνδέουν τις διάφορες οικονομικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν σε ένα ταμπλό, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους.

Προσφέρει οικονομικές πληροφορίες που βασίζονται σε αυτές τις συνδέσεις και οι οποίες παρέχουν στους χρήστες σαφήνεια στα οικονομικά τους, αναφορές σχετικά με τις τάσεις των ταμειακών ροών και επιτρέπουν στους πελάτες να μετατρέψουν τις πληροφορίες σε δράση μέσω τραπεζικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε ανθρώπινη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής καθοδήγησης από μια ομάδα επιτυχίας πελατών που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, και, Floodlight Debit Mastercards® με απεριόριστη επιστροφή μετρητών 1% για την προώθηση της κερδοφόρας ανάπτυξής τους.

Noam Bernstein: “Η ενοποιημένη λύση μας κάνει αυτές τις προκλήσεις παιχνιδάκι και δημιουργεί ένα εύκολα διαχειρίσιμο και έξυπνο κέντρο ελέγχου. Αυτός ο γύρος εκκίνησης αποτελεί μια συναρπαστική επικύρωση της πλατφόρμας μας και των τεράστιων δυνατοτήτων της για την κάλυψη των αναγκών των μη εξυπηρετούμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Με αυτή την επένδυση, η ανατρεπτική ομάδα fintech σχεδιάζει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσει την πλατφόρμα.

Ο Michael Eisenberg, ισότιμος εταίρος της Aleph: “Οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν καλά τους επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είμαστε εδώ για να το διορθώσουμε αυτό. Χτίζουμε μια συμφωνία με τους επιχειρηματίες ότι είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν την οικονομική τους ανθεκτικότητα και να χτίσουν μεγάλες επιχειρήσεις. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Floodlight και συμμετέχουμε στη δέσμευσή τους σε αυτή την αποστολή. Η λύση της Floodlight είναι η πρώτη που έχουμε δει και δίνει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου τη διορατικότητα, την απλότητα και τα εργαλεία βελτιστοποίησης που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν, να πετύχουν και μάλιστα χωρίς να τρελαθούν”.

Exit mobile version