Το Little Journey συγκεντρώνει 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή του που μειώνει το άγχος των παιδιών για τα νοσοκομεία

Οι διαδικασίες υγειονομικής περίθαλψης προκαλούν άγχος στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων – νέων και ηλικιωμένων. Αλλά, για τα παιδιά, ο αντίκτυπος είναι ακόμη πιο ακραίος. Σήμερα αναφέρεται ότι περίπου το 75% των παιδιών θα βιώσουν σημαντικό άγχος πριν από μια διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, συχνά χρειάζονται ηρεμιστικά φάρμακα για να προχωρήσει η διαδικασία.

 

Εκτός από το άγχος και την ανησυχία που προκαλεί στα παιδιά και τους οικείους τους, έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στις κλινικές δοκιμές, όπου η τήρηση του πρωτοκόλλου παρεμποδίζεται από τον αντίκτυπο των πολλαπλών επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

 

Το Little Journey βάζει στόχο να αλλάξει αυτή την προοπτική. Η νεοφυής επιχείρηση έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να προετοιμαστούν για ιατρικές επεμβάσεις, μειώνοντας το άγχος και το στρες. Η ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις εξασφάλισε 2,8 εκατ. ευρώ για την κλιμάκωσή της.

 

Του γύρου ηγήθηκε η Octopus Ventures.

 

Η εφαρμογή The Little Journey, η οποία ιδρύθηκε από τον αναισθησιολόγο Dr Chris Evans και την ανθρωποκεντρική σχεδιάστρια προϊόντων Sophie Copley, έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάζει, να ενημερώνει και να υποστηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από διαδικασίες και αλληλεπιδράσεις υγειονομικής περίθαλψης.

 

Η εφαρμογή διαθέτει κινούμενους χαρακτήρες που εξηγούν τι πρόκειται να συμβεί, μαζί με κινούμενα σχέδια χαλάρωσης που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν θετικές στρατηγικές αντιμετώπισης και παιχνίδια που τους αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Περιλαμβάνει επίσης ενότητες που βοηθούν τις οικογένειες να κατανοήσουν ποιους θα συναντήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, να κάνουν εικονικές περιηγήσεις στο νοσοκομείο και να παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τη φαρμακευτική αγωγή τους.

 

Η εφαρμογή, που κυκλοφόρησε το 2021, δημιουργήθηκε από κοινού με τα παιδιά, τους γονείς και τους φροντιστές, ώστε να προσαρμόζεται η εμπειρία και να διασφαλίζεται ότι ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών. Βασίζεται σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2018. Για τους γονείς και τους φροντιστές, οι πληροφορίες τροφοδοτούνται στην εφαρμογή σε καίριες στιγμές κατά μήκος της διαδρομής με λίστες ελέγχου, πληροφορίες υποστήριξης και κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσουν την οικογένεια και το παιδί να προετοιμαστούν ψυχικά και σωματικά.

 

Το Little Journey ισχυρίζεται ότι το τελικό προϊόν μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 32%, τον χρόνο ανάρρωσης κατά 30% και τις ακυρώσεις την ημέρα κατά 42%.

 

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης πύλες διαχείρισης για νοσοκομεία και για κλινικές δοκιμές. Για τα νοσοκομεία, το Little Journey παρέχει στο υγειονομικό προσωπικό μια πύλη για να επιλέγει το περιεχόμενο της εφαρμογής ενός ασθενούς, να δημιουργεί εικονικές διαδρομές ασθενών και να επεξεργάζεται άμεσα βασικές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να παρέχει σε κάθε ασθενή εξατομικευμένη υποστήριξη από άκρη σε άκρη καθ’ όλη τη διάρκεια του νοσοκομειακού του ταξιδιού.

 

Ενώ η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί για να απομακρύνει την αγωνία των παιδιών κατά τη διάρκεια ιατρικών διαδικασιών, έχει επίσης ευεργετικό αποτέλεσμα για τις κλινικές δοκιμές.

 

Υπολογίζεται ότι το 25-40% των παιδιατρικών κλινικών δοκιμών αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα δεδομένα για να καθορίσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας – και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο άγχος και το στρες που ασκείται στα παιδιά και έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη. Με τη χρήση της εφαρμογής, το ερευνητικό προσωπικό και οι συμβεβλημένοι ερευνητικοί οργανισμοί μπορούν να διαμορφώνουν περιεχόμενο σχετικό με τη δοκιμή και να παρακολουθούν την πρόοδο μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης, ενώ επωφελούνται από τη βελτίωση της προσέλκυσης, την καλύτερη συμμόρφωση, την καλύτερη εμπειρία των ασθενών, τη μείωση των αποσύρσεων και την ταχύτερη παράδοση της δοκιμής.

 

Από την έναρξη λειτουργίας της, η Little Joruney έχει ενταχθεί στον επιταχυντή NHS Accelerator και έχει λάβει μέρος στον επιταχυντή Play For All του LEGO Foundation. Τώρα συνεργάζεται με το Ίδρυμα LEGO για να προσαρμόσει την εφαρμογή Little Journey για αυτιστικά παιδιά και παιδιά με ΔΕΠΥ.

 

Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και την ενίσχυση της διεθνούς επέκτασης.

Exit mobile version