Το Meta κάνει την πρώτη του επένδυση στην Ασία με 3 εκατομμύρια δολάρια σε Startup για την ψυχική υγεία

Η διαδεδομένη συναισθηματική εξάντληση, που προκαλείται από την υπερκόπωση και επιδεινώνεται από την πανδημία, έχει αναγκάσει τους εργοδότες να αποδεχτούν ότι η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας δεν πρέπει να αγνοείται.

 

Η Ami, η startup με έδρα τη Σιγκαπούρη και την Τζακάρτα, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο, στοχεύει να καταστήσει την περίθαλψη ψυχικής υγείας πιο προσιτή για τους εργαζόμενους στην Ασία, μέσω συμβουλευτικών συνεδριών που πραγματοποιούνται σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp.

 

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Τζάστιν Κιμ, μέλος της λίστας του Forbes 30 Under 30 στην Ασία από το 2020, ανέπτυξε την ιδέα για την Ami μαζί με τον CTO Beknazar Abdikamalov. Ο Kim ήταν προηγουμένως ιδιοκτήτης προϊόντος στη Viva Republica του Κορεάτη δισεκατομμυριούχου Lee Seung-gun, η οποία διαχειρίζεται την οικονομική υπερεφαρμογή Toss, ενώ ο Abdikamalov εργαζόταν ως μηχανικός λογισμικού στην Amazon.

 

Τώρα, τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία της beta, η Ami έκλεισε έναν seed round  3 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας του Meta New Product Experimentation (NPE), ενός τμήματος πειραματικών εφαρμογών υπό τον τεχνολογικό γίγαντα, σηματοδοτώντας την πρώτη επένδυση του ιδιοκτήτη του Facebook στην περιοχή της  Ασίας-Ειρηνικού σε startup που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

 

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το πάθος και το ταλέντο της ομάδας Ami και ανυπομονούμε να τους υποστηρίξουμε καθώς χτίζουν στο WhatsApp για να δώσουν στους ανθρώπους στην Ασία έναν άλλο τρόπο να υποστηρίξουν την ψυχική τους υγεία», λέει η Sunita Parasuraman, η οποία ηγείται των επενδύσεων της NPE στο Meta, στο οποίο ανήκει το δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, σε δήλωση που έκανε στο Forbes.

 

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία κίνηση του Meta να επεκτείνει τις επενδύσεις πέρα ​​από τις ΗΠΑ από την ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2021, την επομένη της μετονομασίας του Facebook σε Meta, ότι η NPE θα αναζητούσε ιδέες που θα μπορούσαν να «ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας ταχέως μεταβαλλόμενης παγκόσμιας κοινωνίας». Τον Απρίλιο, η NPE ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσλαμβάνει άτομα για ένα νέο γραφείο στη Σεούλ, εκτός από την υπάρχουσα βάση της στο Λάγος, τη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας.

 

Μαζί με τη Meta στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Goodwater Capital (που έχει υποστηρίξει Kakao, Coupang και Viva Republica), Strong Ventures, January Capital και Collaborative Fund.

 

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία, τα κλισέ σχετικά με τη σφυρηλάτηση μιας «νέας κανονικότητας» έχουν αποδειχθεί αληθινά σχετικά με την ευημερία των εργαζομένων. Μια έκθεση του Μαρτίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διαπίστωσε ότι η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει αύξηση 25% στην κατάθλιψη και το άγχος παγκοσμίως.

 

Εκτός από τη Σιγκαπούρη και την Τζακάρτα – δύο από τους πιο ζωντανούς κόμβους startup της Ασίας – η Ami έχει σχέδια να επεκταθεί σε όλη την Ασία, προσφέροντας στις εταιρείες τη δυνατότητα να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα με μια συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστήριξης ψυχικής υγείας, σε μια εποχή που οι εταιρείες αναζητούν οφέλη για να παρέχουν στους εργαζομένους τους.

 

«Αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε την αφήγηση γύρω από την ψυχική υγεία πολύ πιο προληπτική για τα άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», λέει ο Kim σε μια συνέντευξη βίντεο από το σπίτι του στη Σιγκαπούρη. «Έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος που αναπόφευκτα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, αλλά θα μπορούσαν επίσης να αποτρέψουν τα ζητήματα να γίνουν μεγαλύτερα από όσο χρειάζεται».

 

Η Ami προσφέρει την πλατφόρμα της σε startups, που περιγράφονται ως στόχος λόγω του σχετικά πιο αγχωτικού περιβάλλοντος τους, καθώς και σε κάθε εταιρεία που δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων. «Οι προπονητές μας θα είναι σε θέση να συμπάσχουν μαζί σας, τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία, πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να προσφέρουν ορισμένες παραδοσιακές κλινικές λύσεις», λέει η Kim, η οποία διαγνώστηκε με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (GAD) το 2019.

 

Στο τέλος της ημέρας, η Ami επιδιώκει να κάνει απτές βελτιώσεις στην ευημερία των εργαζομένων, όπου άλλες λύσεις ευεξίας που παρέχονται από εταιρείες χρησιμοποιούνται ανεπαρκώς. Η Kim ελπίζει ότι καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων χρησιμοποιοεί το Ami, οι απρόθυμοι χρήστες θα ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες, διασφαλίζοντας υψηλό ποσοστό αφοσίωσης και διατήρηση.

Exit mobile version