Το One Click LCA εξασφαλίζει επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στις παγκόσμιες κατασκευές

Το One Click LCA έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για την αξιολόγηση του κύκλου ζωής, τη δήλωση περιβαλλοντικών προϊόντων και τη βιωσιμότητα στις κατασκευές.

Σήμερα, η πλατφόρμα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές One Click LCA ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνδέει την πλήρη αλυσίδα αξίας των κατασκευών, από τους ιδιοκτήτες χαρτοφυλακίων ακινήτων έως τους κατασκευαστές, με παγκόσμιες λύσεις αξιολόγησης του κύκλου ζωής (ΑΚΖ), περιβαλλοντικής δήλωσης προϊόντων (ΠΔΠ) και βιωσιμότητας για κτίρια, υποδομές και κατασκευές.

Εφαρμόζει μια επιστημονική προσέγγιση για τη μέτρηση, την υποβολή εκθέσεων και τη μείωση του άνθρακα, μαζί με τον υπολογισμό άλλων μετρήσεων βιωσιμότητας για έργα και προϊόντα στο δομημένο περιβάλλον.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από την PSG Equity και την InfraVia Capital Partners και θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω Ε&Α και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των συγχωνεύσεων και εξαγορών σε κάθετους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης.

Σύμφωνα με τον Panu Pasanen, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της One Click LCA:

“Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Με το παγκόσμιο κτιριακό απόθεμα να πρόκειται να διπλασιαστεί τα επόμενα σαράντα χρόνια, δημιουργώντας 230 γιγατόνους ενσωματωμένου άνθρακα, πρέπει να αναβαθμίσουμε αποφασιστικά τη δράση για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις κατασκευές και τη μεταποίηση.

“Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την PSG και την InfraVia σηματοδοτεί μια νέα φάση ανάπτυξης, καθώς επιταχύνουμε προς την υποστήριξη ενός εκατομμυρίου χρηστών με LCA, EPD και άλλο λογισμικό βιωσιμότητας”.

δήλωσε ο Alban Wyniecki, εταίρος της InfraVia:

“Καθώς ο κόσμος δεσμεύεται για την ουδετερότητα του άνθρακα, η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας για το One Click LCA είναι τεράστια. Η InfraVia είναι ένας σημαντικός ενδιαφερόμενος του κλάδου των υποδομών και των κατασκευών μέσω της εμβληματικής επενδυτικής στρατηγικής της στον τομέα των υποδομών τα τελευταία 15 χρόνια.

Κατά συνέπεια, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε την Panu και την One Click LCA για να φέρουμε τη βιωσιμότητα στο οικοσύστημά μας και, γενικότερα, στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο των κατασκευών”.

 

Exit mobile version