Το OneID εξασφαλίζει 1 εκατ. λίρες Αγγλίας για την ψηφιακή ταυτοποίηση με τραπεζική επαλήθευση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το OneID εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά έγγραφα ταυτοποίησης.

Σήμερα, η OneID, ο μοναδικός πάροχος υπηρεσιών ψηφιακής ταυτοποίησης με τραπεζική επαλήθευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών από την ACF Investors.

Η OneID ιδρύθηκε το 2020 για να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν μια ασφαλή και ομαλή ψηφιακή εμπειρία, επιτρέποντας στις τράπεζες να παρέχουν μια υπηρεσία ταυτοποίησης για τους πελάτες.

Το OneID εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά έγγραφα ταυτοποίησης, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους άμεσα και οπουδήποτε ψηφιακά.

Δεν απαιτεί καμία διαδικασία εγγραφής, δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα και καταργεί την ανάγκη σάρωσης διαβατηρίων ή λήψης selfie για την πιστοποίηση της ταυτότητάς σας στο διαδίκτυο.

Για να χρησιμοποιήσει το OneID, ένα άτομο επιλέγει την υπηρεσία ως μέθοδο επαλήθευσης της ταυτότητάς του κατά την εγγραφή του σε ένα διαδικτυακό προϊόν ή υπηρεσία και συναινεί στο να επικοινωνήσει το OneID με την τράπεζά του και να επαληθεύσει τα στοιχεία του (online ή mobile banking).

Μετά την επαλήθευση, το OneID επιβεβαιώνει με ασφάλεια την ταυτότητά του στον πάροχο του διαδικτυακού προϊόντος ή υπηρεσίας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αύξηση του ενδιαφέροντος για την ψηφιακή ταυτοποίηση με τραπεζική επαλήθευση
Η τραπεζικά επαληθευμένη ψηφιακή ταυτοποίηση έχει υιοθετηθεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, όπου η υπηρεσία BankID χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο δύο φορές την ημέρα για κάθε ενήλικα, με αποτέλεσμα 6 δισεκατομμύρια συναλλαγές ετησίως.

Στο Βέλγιο, η itsme, με περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια χρήστες, έχει γίνει η εφαρμογή ταυτοποίησης, διευκολύνοντας 25 έως 35 εκατομμύρια μηνιαίες ενέργειες.

Η OneID είναι μία από τις μεγαλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστηρίζονται από αγγέλους, με 170 αγγέλους επενδυτές που έχουν επενδύσει στην OneID μέχρι σήμερα.

Η Paula Sussex, διευθύνουσα σύμβουλος της OneID, δήλωσε: “Η OneID είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη νέων επενδυτών:

“Η επένδυση από την ACF Investors είναι μια συνάντηση παρόμοιων ενδιαφερόντων και οραμάτων.

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακός, στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε την απάτη, να βελτιώσουμε τις διαδικτυακές εμπειρίες και να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο.

Η ACF είναι η δεύτερη θεσμική μας επένδυση και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειές μας να καταστήσουμε την ψηφιακή ταυτοποίηση προσιτή και διαθέσιμη σε περισσότερους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Ο Tim Mills, διευθύνων σύμβουλος της ACF Investors, πρόσθεσε: “Η ACF Investors είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη της ψηφιακής ταυτότητας:

“Παρακολουθούμε συνεχώς τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή των Βρετανών και να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η OneID, με την απλή, αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση σε ένα πιεστικό πρόβλημα, θα μπορούσε να αγγίξει περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και να καταστήσει την ψηφιακή ταυτοποίηση με τραπεζική επαλήθευση τον κανόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος της και την ενίσχυση της αποστολής της να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο, βοηθώντας τους ανθρώπους να αποδεικνύουν εύκολα και με ασφάλεια ποιοι είναι στο διαδίκτυο.

Exit mobile version