Το Round2 Capital κλείνει το πρώτο κεφάλαιο ύψους 100 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις λογισμικού B2B

To Round2 Capital, που ιδρύθηκε το 2017, είναι μια πανευρωπαϊκή εταιρεία δανεισμού η οποία εφαρμόζει πιστωτική στρατηγική με βάση τα έσοδα. Η προσέγγιση της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες λογισμικού να μετατρέψουν τα επαναλαμβανόμενα έσοδά τους σε ευέλικτη χρηματοδότηση ανάπτυξης – επιτρέποντάς τους να εξασφαλίσουν κεφάλαια χωρίς απομείωση, απώλεια ελέγχου ή περιοριστικές ρήτρες.

Τώρα, η εταιρεία προβαίνει στην άντληση του δεύτερου κεφαλαίου της: Round2 Capital Fund II.

Οι λεπτομέρειες:

 

Από το 2017, το Round2 Capital λειτουργεί με μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση, επιλέγοντας τη χρηματοδότηση με βάση τα έσοδα, η οποία φέρεται να είναι πιο φιλική προς τις εταιρείες, υποστηρίζοντας τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Η χρηματοδότηση με βάση τα έσοδα επιτρέπει στους δικαιούχους να μετατρέψουν τα επαναλαμβανόμενα έσοδά τους σε ευέλικτη χρηματοδότηση ανάπτυξης, χωρίς την αραίωση ή τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων χρηματοδότησης.

Οι εταιρείες λογισμικού συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλη την Ευρώπη, παρά τις τρέχουσες οικονομικές προοπτικές. Καθώς οι βιομηχανίες έχουν ψηφιοποιηθεί, οι λύσεις SaaS χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τύπων, και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ σε ολόκληρη την ήπειρο φαίνεται να είναι αυτές που παρέχουν τα εργαλεία. Το ταμείο αυτό αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της αγοράς και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την οικονομική στήριξη των εταιρειών λογισμικού όσο και για την παροχή πρακτικής υποστήριξης στις βασικές επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες SaaS στις κρίσιμες φάσεις της ανάπτυξής τους, ώστε να φτάσουν τα 50 εκατ. ευρώ ARR.

Το ταμείο, το οποίο θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο, θα διαχειρίζονται οι Christian Czernich, Jan Hillered, Isabella Hermann-Schön και Stefan Nagel.

Exit mobile version