Το thymia του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώνει 2,7 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει την AI προσέγγισή του στη διάγνωση αγώνων ψυχικής υγείας μέσω gamification

"Συνδυάζοντας τη νευροεπιστήμη αιχμής και την ηθική, επεξηγήσιμη τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν ακριβή διάγνωση και αποτελεσματικό σχέδιο θεραπείας πιο γρήγορα από ποτέ", λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της thymia, δρ Emilia Molimpakis

Η thymia υιοθετεί μια προσέγγιση τεχνητής νοημοσύνης για τη διάγνωση των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας και των σχεδίων θεραπείας μέσω παιχνιδοποιημένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο σύνολο δεδομένων της, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων που συλλέχθηκαν από πάνω από 5.000 άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, γενικευμένο άγχος και ΔΕΠΥ, η βρετανική νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας υγείας ισχυρίζεται ότι το εργαλείο της μπορεί να δώσει μια “πιο αντικειμενική και εμπειρική” αξιολόγηση της ψυχικής υγείας.

“Η αποστολή μας στη thymia από την πρώτη ημέρα ήταν να κάνουμε τις αξιολογήσεις ψυχικής υγείας ταχύτερες, πιο αντικειμενικές και πιο αξιόπιστες. Η ψυχική υγεία είναι πολύπλοκη, αλλά οι υπάρχουσες μέθοδοι αξιολόγησης αδυνατούν να εντοπίσουν τα δισεκατομμύρια των τρόπων με τους οποίους μπορούν να εμφανιστούν οι διάφορες καταστάσεις ψυχικής υγείας: κάτι που γνωρίζω πολύ καλά μετά την εμπειρία μου με τον καλύτερο φίλο μου. Ως αποτέλεσμα, πάρα πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται λανθασμένα ή αδιάγνωστα- ή περιπίπτουν σε σπειροειδή πορεία πριν κάποιος αντιληφθεί ότι συμβαίνει”, λέει η δρ Αιμιλία Μολυμπάκη, νευροεπιστήμονας και συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της thymia – η καλύτερη φίλη της διαγνώστηκε λανθασμένα και πάλευε με κατάθλιψη στο πανεπιστήμιο.

“Η τεχνολογία μας είναι επαναστατική. Συνδυάζοντας νευροεπιστήμη αιχμής και ηθική, εξηγήσιμη τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν μια ακριβή διάγνωση και ένα αποτελεσματικό σχέδιο θεραπείας πιο γρήγορα από ποτέ. Το θέμα είναι να εξοπλίσουμε τους κλινικούς γιατρούς με τα καλύτερα εργαλεία, ώστε να μπορούν να κάνουν το καλύτερο για τους ασθενείς τους”, εξηγεί.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο έχει αντλήσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια από τον γύρο Seed για να δει την επέκτασή της σε νέες αγορές και να αναπτύξει τις δυνατότητές της. Ο γύρος καθοδηγήθηκε από την Kodori Ventures και περιλαμβάνει τις Entrepreneur First, Syndicate Room’s Access, Calm/Storm και Form Ventures και τους επενδυτές-άγγελους Amanda M Cardinale και Nadav Rosenberg. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επίσης άντληση κεφαλαίων μέσω του γύρου Crowdcube.

“Η ψυχική υγεία είναι ένα από τα πιο πιεστικά παγκοσμίως ζητήματα της εποχής μας και είναι σημαντικό να βρούμε πιο έξυπνους, καινοτόμους τρόπους για να βοηθήσουμε στη διάγνωση και τη θεραπεία όσων παλεύουν με καταστάσεις ψυχικής υγείας. Η Kodori Ventures είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την ομάδα της thymia στο πρωτοποριακό έργο της στον τομέα της ψυχικής υγείας. Με την πρόσφατη επέκτασή τους σε τέσσερις ηπείρους, είναι πραγματικά μια παγκόσμια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται στον τομέα της φροντίδας ψυχικής υγείας και είμαι ενθουσιασμένος να δω τον αντίκτυπο του έργου τους στον τρόπο που διαγιγνώσκουμε και κατανοούμε την ψυχική υγεία”, λέει ο Alexander Kuznetsov της Kodori Ventures.

Exit mobile version