UniCredit: Πτώση μετοχής λόγω ανησυχιών για τον CEO και τη στρατηγική του

Πτώση στις μετοχές της UniCredit λόγω προβληματισμού για την ηγεσία και τη στρατηγική που εφαρμόζεται κατά την τριετή θητεία του CEO Jean Pierre Mustier.

Την Κυριακή, τα στελέχη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία προχώρησαν σε ανεπίσημες συζητήσεις για την ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2021, με αρκετές εσωτερικές τριβές για τη στρατηγική και την παραμονή ή όχι του Mustier.

Τελευταίο επίμαχο σημείο έχει αποτελέσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει αγοραστή για την Monte dei Paschi, καθώς η UniCredit έχει θεωρηθεί ως ο ιδανικός συνέταιρος λόγω του δυνατού οικονομικού ισολογισμού της.

Οι μετοχές της Monte dei Paschi ανέβηκαν κατά 9%, πιθανότατα από τη  προσδοκία ότι η πιθανή αποχώρηση του Mustier θα ανοίξει τον δρόμο προς μία εξαγορά.

Κατά τη θητεία του, ο Mustier καθάρισε τον ισολογισμό της UniCredit και συγκέντρωσε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις assets και μετοχών. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να ανεβάσει την τιμή της μετοχής της. Η UniCredit συναλλάσεται 60% χαμηλότερα από τη λογιστική αξία της, και κάθε πλάνο επιστροφής χρημάτων στους μετόχους της ανατράπηκε από μία ρυθμιστική απαγόρευση μερισμάτων λόγω πανδημίας.

Exit mobile version