Up Hellas: Δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα με στόχο την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων

Η Up Hellas δραστηριοποιείται εδώ και έξι χρόνια στην ελληνική αγορά, παρέχοντας digital-first αφορολόγητα εταιρικά προνόμια, που μεταμορφώνουν την εμπειρία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Προσφάτως δημιούργησε ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, που προσφέρεται συνδυαστικά στους εργαζομένους και το HR κάθε εταιρείας.

Το HR Squad είναι μια πλατφόρμα που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ εταιρικής ηγεσίας και εργαζομένων, ενώ παράλληλα ενισχύει την κουλτούρα δέσμευσης των εργαζομένων (employee engagement), με στόχο τη δημιουργία πιο ευτυχισμένων και συνδεδεμένων ομάδων. Είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία της Up, που έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες λύσεις της εταιρείας (κάρτα γεύματος, δωροκάρτα, κουπόνια σίτισης, κουπόνι δώρου, συνδρομή UpFit).

Η ανάγκη για ένα team engagement εργαλείο στους οργανισμούς είναι εμφανής. Οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους τους τα επόμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα η ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας, ο αντίκτυπος της τηλεργασίας αλλά και η ικανότητα διατήρησης εργαζομένων με υψηλό επίπεδο δέσμευσης και αφοσίωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα του 2018 από το Ινστιτούτο Gallup, στη Δυτική Ευρώπη μόνο το 10% των εργαζομένων νιώθουν engaged και ενδιαφέρονται πραγματικά για την εργασία τους ενώ παράλληλα οι εταιρείες με υψηλό ποσοστό δέσμευσης έχουν 17% μεγαλύτερη παραγωγικότητα και 21% μεγαλύτερη κερδοφορία σε σχέση με τις εταιρείες με χαμηλό ποσοστό δέσμευσης.

To HR Squad βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  1. Weekly Beat: Mέσω εβδομαδιαίων δημοσκοπήσεων ζητείται η άποψη των εργαζομένων σε σημαντικά εταιρικά θέματα. Επιτρέπει έτσι στους οργανισμούς να αφουγκράζονται τα συναισθήματα και την πρόοδο των εργαζομένων τους και τη διαφοροποίηση που προκύπτει στις διαφορετικές ομάδες της εταιρείας
  2. Custom Polls: Στοχευμένα ερωτηματολόγια για την πλήρη κατανόηση των σημαντικών ζητημάτων των οργανισμών
  3. Rewards:Μηχανισμός ανταμοιβής που ενθαρρύνει και ενισχύει τη θετική διάδραση (feedback) μεταξύ των εργαζομένων
  4. Suggestions: Βελτιωμένο πλαίσιο προτάσεων για συνεργασία ηγεσίας και εργαζομένων σε ό,τι αφορά τον εταιρικό μετασχηματισμό και τις προτεινόμενες βελτιώσεις

Mε το HR Squad οι επιχειρήσεις:

-Κατανοούν πως αισθάνεται η ομάδα, έχοντας την άποψη των εργαζομένων για οποιοδήποτε θέμα

-Βελτιώνουν αδυναμίες της εταιρείας έχοντας προτεινόμενες λύσεις από τους εργαζομένους

-Δημιουργούν μια κουλτούρα εκτίμησης κάνοντας την ομάδα πιο δυνατή

Με το HR Squad οι εργαζόμενοι:

-Μοιράζονται ελεύθερα τις ιδέες τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους

-Νιώθουν σημαντικοί καθώς αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά τους από τους συναδέλφους τους

-Επηρεάζουν σημαντικές αποφάσεις της εταιρείας

Όπως αναφέρει και o Bastien Agnes, Managing Director της Up, η θετική κουλτούρα μιας εταιρείας ενδυναμώνει την ενέργεια των εργαζομένων και τους βοηθά να ανταλλάσσουν ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον οργανισμό. Φυσικά, το HR Squad όπως και κάθε παρόμοιο εργαλείο, δεν είναι η μοναδική απάντηση σε όλα τα ζητήματα αλλά μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά. Το σίγουρο είναι ότι θα ανάψει τη σπίθα της δέσμευσης και της αφοσίωσης και θα φέρει στο επίκεντρο τους εργαζομένους δίνοντας την ευκαιρία στην ηγεσία να φτιάξει ένα σχέδιο δράσης.

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version