Βιώσιμη μικροκινητικότητα για ηλεκτρονικά ποδήλατα Η HumanForest εξασφαλίζει επέκταση της σειράς Α ύψους 5,7 εκατ. λιρών

Η HumanForest έχει πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες και ετοιμάζεται να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Σήμερα, η HumanForest, η μητρική εταιρεία του φορέα εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών ποδηλάτων Forest, αύξησε κατά 5 εκατομμύρια λίρες τον γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της Σειράς Α σε 17 εκατομμύρια λίρες.

Το συνολικό ποσό της Σειράς Α έφτασε τα 17 εκατ. λίρες, μετά από μια αρχική επένδυση ύψους 12 εκατ. λιρών τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η Forest είναι μια βιώσιμη πλατφόρμα μικρομετακίνησης, η οποία ιδρύθηκε από τον Agustin Guilisasti, πρώην Cabify μαζί με την Caroline Seton και τον Michael Stewart.

Από το 2021 που ξεκίνησε, έχει ολοκληρώσει πάνω από δύο εκατομμύρια διαδρομές και έχει εξοικονομήσει πάνω από 250 τόνους CO2 στον αέρα του Λονδίνου.

Η εταιρεία είναι μία από τις μόλις δύο εταιρείες micro-mobility παγκοσμίως που έχουν πιστοποίηση B Corp και η μόνη εταιρεία micro-mobility που έχει λάβει επικύρωση Verra.

Από την έναρξή της πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία αυξήθηκε κατά μέσο όρο 35 τοις εκατό MoM, έφτασε το μισό εκατομμύριο χρήστες και κέρδισε άδειες σε δώδεκα δήμους του Λονδίνου, ενώ ετοιμάζεται για επέκταση στην Ευρώπη το επόμενο έτος.

Κατά μέσο όρο, μια διαδρομή με τη Forest είναι κατά 50 τοις εκατό πιο προσιτή (σε διάστημα 20 λεπτών) από τους ανταγωνιστές της, οδηγώντας σε μια ισχυρή βάση χρηστών για μετακινήσεις. Πάνω από το 50 τοις εκατό των χρηστών πραγματοποιούν περισσότερες από μία διαδρομές καθημερινά.

Η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου περιελάμβανε χρηματοδότηση από τις Güil Mobility Ventures, Fen Ventures, πολλά στελέχη της Cabify και τον ειδικό στη βιώσιμη χρηματοδότηση Triodos Bank UK.

Θα επενδυθεί στην τεχνολογία, αναπτύσσοντας περαιτέρω την τεχνολογική πλατφόρμα διαφήμισης της εταιρείας και το λογισμικό συμμόρφωσης με τη στάθμευση.

Σύμφωνα με τον Agustin Guilisasti, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Forest:

“Η επέκταση της σειράς Α σε 17 εκατομμύρια λίρες αποτελεί απόδειξη του ανθεκτικού επιχειρηματικού μοντέλου της Forest και της αναπτυξιακής μας πορείας. Η Forest δραστηριοποιείται στη διασταύρωση των αναγκών των πόλεων για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις μετακινήσεις και των χρηστών που χρειάζονται οικονομικά προσιτές λύσεις.

Είμαστε υπερήφανοι που αναπτύσσουμε την υπηρεσία μας με περαιτέρω υποστήριξη από την Triodos Bank UK και δύο νέους εταίρους”.

Η Amandine Tetot, επικεφαλής του τμήματος χρηματοδότησης έργων της Triodos Bank UK, δήλωσε: “Η Forest είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των έργων της:

“Από την αρχική μας συμφωνία χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τη Forest να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, καθώς επεκτείνει τον στόλο της σε περισσότερους δήμους του Λονδίνου.

Είναι ακριβώς το είδος της προνοητικής εταιρείας με την οποία θέλουμε να συνεργαζόμαστε, καθώς όλοι μας εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση των καθαρών μηδενικών λύσεων για τις πόλεις. Είμαστε υπερήφανοι που η Forest εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να διαθέσει τα νέα ηλεκτρονικά ποδήλατα για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τις υδάτινες οδούς του Ηνωμένου Βασιλείου και να δημιουργήσει κεφάλαια για την υποστήριξη του The Rivers Trust”.

Exit mobile version