Friday, August 28, 2026
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Wood: Tα top picks του 2023 και στο βάθος… επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

in HIGHLIGHTS, TOPNEWS, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
Wood: Tα top picks του 2023 και στο βάθος… επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις ελληνικές μετοχές και αναμένουμε ότι η υπεραπόδοση της αγοράς θα συνεχιστεί, με γνώμονα την αναζωογόνηση του τραπεζικού τομέα και τη σταθερή βελτίωση των κερδών στον τομέα των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων. Οι κορυφαίες επιλογές μας είναι η Eurobank με τιμή στόχο 1,50 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο 2,50 ευρώ, ο ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 16,7 ευρώ και η Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 26 ευρώ», αναφέρει η Wood & Company.

Την ίδια στιγμή η Wood παρακολουθεί τις μετοχές των Fourlis με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5,70 ευρώ, ΓΕΚ Τέρνα σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα 12,8 ευρώ και τέλος Tιτάν με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 15 ευρώ. Ειδικά για την ΓΕΚ Τέρνα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να είναι μεταξύ των ονομάτων που θα προσελκύσουν την προσοχή φέτος, δεδομένης της επικείμενης φημολογούμενης πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής. Ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων, ενώ η εισφορά μετρητών από την ενδεχόμενη πώληση θα πρέπει να παρέχει ισχυρά θεμέλια για την εταιρεία.

«Από τις κορυφαίες επιλογές μας, παραμένουμε αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες και αναμένουμε να συνεχιστεί η υπεραπόδοση έναντι των ομολόγων τους στην ΕΕ. Είμαστε θετικοί για όλες τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο οι επιλογές μας για το 2023 είναι η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Η Eurobank διαπραγματεύεται σε παρόμοιο δείκτη αποτίμησης P/E με την ΕΤΕ, αλλά με υψηλότερο δείκτη απόδοσης ROTE και πιο ελκυστική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι εξαιρετικά φθηνή, με υπερβολικές εκπτώσεις 50-60% έναντι των ομοειδών της» , εξηγεί η Wood.

Από τις μη τραπεζικές τράπεζες μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης, επαναλαμβάνει τον τίτλο του ΟΠΑΠ ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της για το 2023, ως βιώσιμη επένδυση που παράγει εισόδημα για τους επενδυτές και τον τίτλο της Μυτιληναίος, λόγω των ισχυρών προοπτικών για τα εμπορεύματα για το 2023, σε συνδυασμό με τις έγκαιρες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, οι οποίες θα πρέπει να αποζημιώσουν τον όμιλο σε όρους παραγωγής εσόδων για το έτος.

Η πολιτική αποτελεί εμπόδιο που θα μπορούσε να δημιουργήσει μεταβλητότητα
Η αγορά ξεκίνησε το έτος σε έντονα θετικό έδαφος και τον Γενικό Δείκτη +3,6% ήδη, με κινητήρια δύναμη τον τραπεζικό τομέα με +10% φέτος. Κάποιοι από τους υστερούντες του 2022 επιστρέφουν, ιδίως η Alpha Bank με +15% και η ΔΕΗ με +9,3%. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα της αγοράς ξεκίνησε σε πιο ανοδικό ρυθμό, υποβοηθούμενο από ένα πιο ευνοϊκό παγκόσμιο σκηνικό με τον δείκτη EuroStoxx 50 στο +7% φέτος και τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο +8,5%.

«Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2023, δημοσιεύματα στον Τύπο ωστόσο, αναφέρουν ότι είναι πιθανή μια προγενέστερη ημερομηνία, με τον Απρίλιο ως ημερομηνία για τις πρώτες εκλογές και το Μάιο για τις δεύτερες εκλογές. Για την αγορά, το καλύτερο αποτέλεσμα από τις εκλογές θα ήταν μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα συνέχιζε την τρέχουσα δέσμη πολιτικών. Από αυτή την άποψη, μια ακόμη θητεία με απόλυτη πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία θα ικανοποιούσε τους επενδυτές, κατά την άποψή μας. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πειστικό προβάδισμα για το σημερινό κυβερνών κόμμα, αλλά ακόμα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», εξηγεί η Wood.

Η πρόβλεψή της για το πραγματικό ΑΕΠ για το 2023 είναι 1% το οποίο αυξάνεται σε 2,2% το 2024, σε ένα πλαίσιο συρρίκνωσης 1,3% για την Ευρωζώνη συνολικά. Οι προβλέψεις αυτές είναι υψηλότερες από τις τρέχουσες εκτιμήσεις του consensus του Bloomberg για 0,6% και 1,9%, αντίστοιχα, για το 2023 και το 2024.

Πηγή: newmoney.gr

Share2Tweet1Share

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Leaf Space σήκωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τον ουρανό να μην είναι το όριο για τη δορυφορική συνδεσιμότητα

    Η Leaf Space σήκωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τον ουρανό να μην είναι το όριο για τη δορυφορική συνδεσιμότητα

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • Πρόσθετη σωρευτική άνοδος του ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανακαμψης

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Goldman Sachs: Η κρίση της Silicon Valley Bank βάζει στον «πάγο» τις αυξήσεις επιτοκίων της FED

    4 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Νέο κύμα πιέσεων στο ευρώ – Σε άνοδο τα «καταφύγια» του δολαρίου και του γεν

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Από το brain drain στο brain gain με χαμηλή φορολογία

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

December 19, 2023
Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

December 19, 2023
Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

December 19, 2023
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

December 19, 2023
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

December 19, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • 4 άξονες με 18 τομείς και 36 δράσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

    ΟΟΣΑ: Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθών στην Ελλάδα το 2020

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Η ΕΕ ίσως γλυτώσει την ύφεση – όχι όμως και η Βρετανία

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG θα μοιραστούν τους 135.000 πελάτες της καθολικής υπηρεσίας

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ