Η Credit Agricole ψάχνει για εξαγορές στην Ιταλία

Όσο οι τραπεζικές συμφωνίες επιταγχύνονται στην Ευρώπη, η Credit Agricole SA – η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας – αναζητά πιθανές εξαγορές στην Ιταλία.

Η γαλλική εταιρία συζητά εξαγορές μικρών και μεσαίων τραπεζών στην Ιταλία, με πιθανούς στόχους τη Banco BPM SpA και την Credito Valtellinese SpA (Creval). Η Credit Agricole είχε αρχίσει να εξετάζει ευκαιρίες με συμβούλους στην Ιταλία ήδη από την αρχή του έτους, αλλά τα πλάνα της αναβλήθηκαν λόγω των επιπτώσεων που είχε στην οικονομία η πανδημία.

Παρά την σχέση που ήδη έχει η Credit Agricole με την Creval, η Banco BPM αποτελεί “σίγουρα καλύτερο και πιο αξιόπιστο στόχο”, δηλώνει ο αναλυτής στην Fidentiis Equities, Fabrizio Bernardi. Μία συμφωνία με τη Banco BPM θα έδινε στην Credit Agricole μεγαλύτερο περιθώριο ανταγωνισμού με την Intesa Sanpaolo SpA και την UniCredit SpA στον τομέα του investment banking και της εξυπηρέτησης μεγάλων εταιριών. “Αν και οι διασυνοριακές συγχωνεύσεις τραπεζών είναι δύσκολες, η υφιστάμενη παρουσία της Credit Agricole στην Ιταλία θα βοηθούσε κάθε συμφωνία,” προσθέτει.

Οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο καθώς δεν υπάρχουν επίσημες διαπραγματεύσεις, και η γαλλική τράπεζα μπορεί να επιλέξει τελικά να εστιάσει στην οργανική ανάπτυξη ή σε μία εγχώρια συμφωνία. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν ενδεχόμενες εξαγορές, με την Credit Agricole να περιορίζεται στη δήλωση ότι το μεσοπρόθεσμο πλάνο που είχε ανακοινώσει η τράπεζα “παραμένει απαράλλαχτο”. Η είδηση προκάλεσε άνοδο στις μετοχές των δύο ιταλικών τραπεζών – 5,8% για την Banco BPM και 12% για την Creval.

Η αξία της Credit Agricole ξεπερνά τα €21 δις, και η παρουσία της στην Ιταλία είναι έντονη με εξαγορές στον τομέα του asset management και του retail banking από το 2007 και πάνω από 3,5 εκατομμύρια πελάτες στη χώρα.

 

Exit mobile version