Η SVCI στρέφεται προς την επόμενη γενιά κυβερνοασφάλειας

Μία ομάδα ειδικών της Silicon Valley προσπαθεί να λύσει τα ατέλειωτα προβλήματα που αφορούν στην κυβερνοασφάλεια. Η Silicon Valley CISO Investments (SVCI) σχηματίστηκε στα τέλη του 2019 με έναν βασικό στόχο: Την τροφοδότηση της επόμενης γενιάς κυβερνοασφάλειας.

Οι 60 CISOs (Chief Information Security Officers) της SVCI προσφέρουν στις startups κάτι περισσότερο από απλό κεφάλαιο. Αν και τα μέλη της ομάδας διαθέτουν μεγάλες τεχνικές γνώσεις γύρω από την κυβερνοασφάλεια, το συνδικάτο πιστεύει ότι πέρα από συμβουλές για λύσεις και νέες πλατφόρμες, μπορούν να προσφέρουν και εμπειρογνωσία για το πώς βλέπουν τις αγορές οι οικονομικοί αναλυτές, οι επενδυτές και οι καταναλωτές.

Μέχρι σήμερα, το συνδικάτο έχει επενδύσει σε πέντε εταιρίες (Orca Security, Tonic, Lucidum, Cyral, Polyrize). Τα χρήματα προέρχονται από τους ίδιους τους CISOs και συνήθως κυμαίνονται από $200,000 και $300,000 ανά επένδυση. Τα οφέλη, ωστόσο, που αποκομίζει μία startup είναι πιο σημαντικά από το χρηματικό κεφάλαιο αφού στόχος της ομάδας είναι να επιφέρει αλλαγές στον τομέα μέσω των επενδύσεων σε startups στις οποίες πιστεύουν ή μπορούν ακόμα και να χρησιμοποιήσουν.

Βασικός στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσουν ένα καλύτερο οικοσύστημα κυβερνοασφάλειας και να λύσουν τα προβλήματα που μαστίζουν τη βιομηχανία. “Αυτό που θέλουν οι CISOs είναι καλύτερα εργαλεία ασφάλειας,” εξηγεί ο συνιδρυτής της SVCI, Oren Yunger. “Ξέρουμε καλά τι λειτουργεί σωστά και τι όχι.”

Exit mobile version