Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί σε μία περίοδο κρίσης

Alarm clock and blurred woman working on background. Time management

Μπορεί ο κορωνοϊός να αποτελεί κρίση στον τομέα της υγείας, αλλά αναπόφευκτα οδηγεί και σε κρίση της οικονομίας. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, είναι βασικό να θέτετε σωστές προτεραιότητες στη δουλειά σας ώστε να φέρνετε τα σωστά πράγματα εις πέρας, να επικεντρώνετε την προσοχή σας σε αυτό που κάνετε ώστε να το ολοκληρώσετε το συντομότερο δυνατόν, και να αποφύγετε το burn out ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σας και μετά να επιστρέφετε στη δουλειά σας γεμάτοι με ενέργεια.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι ευκολότερα στη θεωρία παρά στην πράξη. Πόσες φορές προσπαθείτε να επικεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη εργασία και ξαφνικά βρίσκεστε χαμένοι ανάμεσα σε δεκάδες απρόβλεπτες υποχρεώσεις, καταλήγοντας να μείνετε πίσω στη δουλειά σας με ένα έντονο αίσθημα άγχους και απογοήτευσης;

Πριν να αναλύσουμε τις τρεις τακτικές που θα σας βοηθήσουν να θέσετε σωστές προτεραιότητες, να εστιάσετε την προσοχή σας στα σωστά πράγματα και να αποφύγετε το burn out, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον, κάντε στον εαυτό σας τη χάρη να σταματήσετε όλες τις σκέψεις περί αποτυχίας και να αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά για τους εαυτούς σας. Βιώνουμε μία από τις δυσκολότερες κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ, και θα πρέπει να δεχθούμε ότι η ζωή μας θα έχει τα πάνω και τα κάτω της.

Δεύτερον, επικεντρωθείτε στο “τώρα”. Αν εμμένετε στο παρελθόν, κινδυνεύετε από κατάθλιψη. Αν ανησυχείτε υπερβολικά για το μέλλον, κινδυνεύετε από άγχος.

#1. Πρωινή ρουτίνα. Για να εξελιχθεί σωστά η μέρα σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσει σωστά.

 

#2. TIME Sprint. Το TIME sprinting είναι μία τεχνική που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε μία ενέργεια τη φορά, αποκλείοντας όλες τις υπόλοιπες.

 

#3. Μάθετε να λέτε “όχι”. Σε πολλές περιπτώσεις, το burn out οφείλεται στην αδυναμία πολλών ανθρώπων να λένε “όχι”. Υποχρεούμαστε να κρατάμε ενέργεια για αυτό που μπορεί να αποδειχθεί μαραθώνιος, αντί για σπριντ. Κρατήστε χρόνο για τον εαυτό σας. Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και αφιερώστε χρόνο σε κάτι που σας ευχαριστεί.

Exit mobile version