13,5 εκατομμύρια ευρώ στην ecolytiq για να ενισχύσει πιο βιώσιμες καταναλωτικές συνήθειες

Για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται ο καθένας από εμάς να παίξει έναν ρόλο. Βασικό μέρος αυτού είναι η διασφάλιση ότι οι άνθρωποι είναι πιο ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις που οι ίδιοι έχουν στο περιβάλλον. Σε μια αποστολή να προμηθεύσει  τις τράπεζες και τους καταναλωτές με περισσότερη διαφάνεια και γνώσεις, η ecolytiq με έδρα το Βερολίνο μόλις συγκέντρωσε 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επικεφαλής της χρηματοδότησης ήταν η Visa, η PWC Γερμανίας μέσω ενός ταμείου που διαχειρίζεται η Segenia Capital, η VCM Global Asset Management και η btov.

 

Η ecolytiq ιδρύθηκε το 2020 και προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερα όπλα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την προσφορά Sustainability-as-a-Service. Η startup συνεργάζεται με τη Visa για να προσφέρει σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την τεχνολογία για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των καταναλωτών για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

 

Ουσιαστικά, παρέχει στις τράπεζες την τεχνολογία που χρειάζονται για να παρέχουν στους καταναλωτές τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στο κλίμα. Είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με τις εταιρείες για το ευρύτερο καλό.

 

Ο συνιδρυτής της ecolytiq, David Lais, εξήγησε: «Ιδρύσαμε την ecolytiq με αποστολή όχι μόνο να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο για τον ατομικό τους αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα να τους εξουσιοδοτήσουμε να αναλάβουν δράση».

 

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί τώρα για την περαιτέρω επέκταση της λύσης Sustainability-as-a-Service που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, με στόχο να φέρει την αποστολή σε τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Η impact-driven startup θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές διεθνώς να συνεργαστούν για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Είναι κάτι που τελικά επηρεάζει τον καθένα από εμάς, επομένως ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης.

 

Ο Clemens Koch, Leader of Financial Services στην PwC Germany πρόσθεσε: «Η PwC Germany υποστηρίζει πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες του βιώσιμου μετασχηματισμού. Η επένδυση στο ecolytiq είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε σταθερά αποτελέσματα για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τους πελάτες, τους ενδιαφερόμενους και τις κοινότητες τους, ώστε να έχουν θετικό και διαρκές αντίκτυπο».

Exit mobile version